Više javno tužilaštvo pozdravilo odluku o obustavi rada Anketnog odbora

21.07.2023

17:39

0

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović je tim povodom poručio da će tužilaštvo nastaviti da efikasno sprovodi istragu u vezi sa ubistvima u osnovnoj školi u cilju utvrđivanja svih činjenica

Više javno tužilaštvo pozdravilo odluku o obustavi rada Anketnog odbora
Copyright 24sedam

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu pozdravilo je danas odluku Narodne skupštine kojom je usvojena molba porodica nastradale, povređene i traumatizovane dece u tragediji u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", da se, dok traje krivični postupak pred ovim tužilaštvom i sudom, obustavi rad Anketnog odbora formiranog radi utvrđivanja okolnosti koje su dovele do tog masovnog ubistva, kao i onog dan kasnije u Malom Orašju i Duboni.

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović je tim povodom poručio da će tužilaštvo nastaviti da efikasno sprovodi istragu u vezi sa ubistvima u osnovnoj školi u cilju utvrđivanja svih činjenica, uz poštovanje prava učesnika u krivičnom postupku koji je u toku.

24sedam
 

Skupština Srbije prihatila je ranije danas molbu pumonoćnika porodica nastradale dece u tragediji u OŠ "Vladislav Ribnikar", kao i članova porodica, i obustavila je dalje postupanje i rad Anketnog odbora koji bi trebalo da utvrdi sve činjenice i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava koja su se u maju dogodila u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju iz parlamenta, Narodna skupština primila je 21. jula molbu porodica nastradalih u tragediji koja se 3. maja dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i njihovih punomoćnika, kojom od Narodne skupštine Republike Srbije i narodnih poslanika traže da se obustavi bilo kakvo postupanje i rad Anketnog odbora, dok se ne okonča krivični postupak pred tužilaštvom i pred sudom.

- Uvažavajući sve razloge navedene u ovoj molbi, i u skladu sa stavovima poslaničkih grupa, Narodna skupština Republike Srbije prihvata ovu molbu i obustavlja dalje postupanje i rad Anketnog odbora - navedneo je u sapoštenju.

Bonus video:

n1

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike