Ukida se Anketni odbor: Prihvaćena molba porodica žrtava iz "Ribnikara"

21.07.2023

15:50

0

Molba je predata danas

Ukida se Anketni odbor: Prihvaćena molba porodica žrtava iz "Ribnikara"
OŠ "Vladislav Ribnikar" - Copyright 24sedam

Narodna skupština Republike Srbije primila je 21. jula 2023. godine molbu porodica nastradalih u tragediji koja se dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i njihovih punomoćnika, kojom od Narodne skupštine Republike Srbije i narodnih poslanika traže da se obustavi bilo kakvo postupanje i rad Anketnog odbora dok se ne okonča krivični postupak pred tužilaštvom i pred sudom.

Uvažavajući sve razloge navedene u ovoj molbi, i u skladu sa stavovima poslaničkih grupa, Narodna skupština Republike Srbije prihvata ovu molbu i obustavlja dalje postupanje i rad Anketnog odbora. 

Amir Hamzagic/ATAImages
Anketni odbor

 

Podsetimo, u ime porodica oštećenih u zločinu od 3. maja 2023. godine u školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, i u ime ostalih kolega advokata, punomoćnika oštećenih, oglasila se advokat Zora Dobričanin Nikodinović, saopštenjem i molbom da se zaustave aktivnosti Anketnog odbora u vezi s pomenutim slučajem.

- Dostavljam vam dokaz da smo predali u pisanom obliku molbu da se, u interesu istrage, odmah zastane sa bilo kakvim postupanjem i aktivnostima Anketnog odbora Skupštine osnovanog povodom nedavnih masovnih ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i na teritoriji Mladenovca i Smedereva - kaže se u saopštenju.

Bonus video:

n1

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike