Pao sajt Republičkog hidrometeorološkog zavoda: Svi navalili da vide da li nas večeras čeka nova oluja!

20.07.2023

13:56

0

Autor: R.M.

Prema poslednjim informacijama objavljenim nešto pre 14 časova, u Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, uz više sunčanih sati tokom dana

Pao sajt Republičkog hidrometeorološkog zavoda: Svi navalili da vide da li nas večeras čeka nova oluja!
Copyright 24sedam/Goran Sivački/Printcreen

Sajt Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) nije u funkciji, najverovatnije zbog velike navale ljudi koji žele da provere vremensku prognozu nakon sinoćnje oluje koja je zadesila Srbiju.

Inače, prema poslednjim informacijama objavljenim nešto pre 14 časova, u Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, uz više sunčanih sati tokom dana i ređu pojavu kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom, a vetar će biti slab i umeren, uglavnom južni i jugoistočni. 

Uveče i tokom noći na severu i u delu zapadne i centralne Srbije očekuju se jaki grmljavinski procesi sa pljuskovima, jakim i olujnim severozapadnim vetrom, ponegde i gradom, saopštio je RHMZ.

Najniža temperatura biće od 16 do 21, a najviša od 32 na severozapadu do 36 na jugu Srbije.

U Beogradu pre podne pretežno sunčano, posle podne promenljivo oblačno i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, uglavnom južni i jugoistočni. 

Foto: Printscreen/hidmet.gov.rs
 

Uveče i tokom noći očekuju se jači grmljavinski procesi sa pljuskovima, jakim i olujnim severozapadnim vetrom i mogućim gradom. 

Najniža temperatura od 18 do 21, a najviša oko 34 stepena.

Izgledi vremena za sedam dana - do 28. jula:

U subotu u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji promenljivo i vrlo nestabilno. Očekuju se i sunčani intervali, ali i jaki grmljavinski razvoji sa pljuskovima, gradom i olujnim vetrom. Na jugu zemlje će biti pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnim temperaturama od 35 do 38 stepeni. 

U nedelju pretežno sunčano, uz umeren razvoj dnevne oblačnosti i malo nižu temperaturu u svim krajevima.

Početkom naredne sedmice pretežno sunčano i veoma toplo, a od srede posle podne promenljivo i nestabilno sa lokalnom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina. 

U prvom delu naredne sedmice maksimalne temperature od 33 do 40 strepeni, a od četvrtka malo svežije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike