Vozaču iz Srbije oduzeta dozvola u Grčkoj zbog prolaska kroz crveno: Ostao bez 700 evra, tablica, i to nije kraj peripetijama

14.07.2023

13:19

0

Vozač je u Kalitei, na Halkidikiju, prošao kroz crveno svetlo i zbog toga dobio kaznu od 700 evra

Vozaču iz Srbije oduzeta dozvola u Grčkoj zbog prolaska kroz crveno: Ostao bez 700 evra, tablica, i to nije kraj peripetijama
Copyright Profimedia/Pixabay

Vozač iz Srbije ovogodišnje letovanje u Grčkoj pamtiće dugo, i to ne po baš lepom, jer je zbog ozbiljnog prekršaja platio visoku kaznu, oduzeta mu je dozvola i skinute su mu tablice sa vozila.

I tu nije kraj peripetijama, jer se u Grčkoj na vraćanje svega pomenutog čeka 20 dana, a u nekim slučajevima i duže.

Kako je navedeno u objavi, on je u Kalitei, na Halkidikiju, prošao kroz crveno svetlo i zbog toga dobio kaznu od 700 evra. Kada se javio u policijsku stanicu, skinute su mu registarske tablice.

Nakon što je sve platio, podneo je zahtev za vraćanje tablica i priložio potvrdu sa "Bukinga" da je njegovoj porodici danas poslednji dan boravka u smeštaju (od sutra nemaju gde da spavaju).

Freepik
 

 

Rečeno mu je da dođe sutra u 10 sati, a između redova da slobodno krene za Srbiju, jer će zahtev biti odbijen.

Navodno mu je rečeno i da za Srbiju krene sa potvrdom koju je dobio o kazni, a oduzeti su mu dozvola i tablice.

- Stvarno smo se izmaltretirali, treba nam pomoć, sa decom smo - glasio je deo njegovog apela.

Zakon u Grčkoj je po ovom pitanju rigorozan, a naša pravoslavna braća su neumoljiva - kazne u saobraćaju teško ćete izbeći ukoliko kršite propise.

printscreen/Live form Greece
 

 

Ne zato što "žele da se obogate od turista", kako se često može čuti od ponekog nervoznog gosta, nego zato što na taj način staju na put bahatim vozačima koji misle da ih preko granice niko neće primetiti kad na primer prođu na crveno, nepropisno se parkiraju, prekorače brzinu...

Oduzimanje vozačke ili tablica višestruki trošak

Nakon oduzimanja tablica ili dozvole, problem za naše ljude nastaje zbog procedure za njihovo vraćanje. Oni uglavnom dolaze na 10-15 dana u Grčku na odmor, a na vraćanje tablica i dozvole čeka se 20 i više dana.

To praktično znači da oni moraju ili da produže letovanje (što je dodatni trošak), ili da se vrate u Srbiju nekim drugim prevozom, a posle ponovo dođu u Grčku kako bi podigli dokumenta i tablice.

Konkretno u ovom slučaju, za prolazak kroz crveno svetlo zaprećena kazna je 700 evra, oduzimanje dozvole na 60 dana, skidanje tablica na 20 dana i dobijanje kaznenih poena.

 

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike