Verovali ili ne - u Grčkoj ima i besplatnih ležaljki! Jedno pitanje ne postavljajte jer će vam onda naplatiti

14.07.2023

11:46

0

Autor: J. S. J.

"Sednite na ležaljku i samo naručite piće, kafa je oko pet evra", jedan je od komentara ispod videa

Verovali ili ne - u Grčkoj ima i besplatnih ležaljki! Jedno pitanje ne postavljajte jer će vam onda naplatiti
Copyright Profimedia

Čini se da su ovog leta, ali i nekoliko prethodnih, cene ležaljki glavna tema o kojoj turisti razgovaraju prilikom odlaska na neku od prelepih grčkih plaža.

Nije tajna da se u pojedinim mestima i tokom noći ili rano izjutra zauzimaju ležaljke, a sada je onlajn agencija "nikana.gr" objavila i video plaže u Pefkohoriju gde su ležaljke besplatne.

- Verovali ili ne, pronašli smo plažni bar u Pefkohoriju gde se ležaljke ne plaćaju, niti postoji minimalna konzumacija. Dobijaju se uz poručeno piće ili kafu, kao u stara dobra vremena. I što je najbolje, bar je skroz OK, ima i malo prirodnog hlada, tu je i restoran, postoji i parking. A more ispred je čisto i prozirno - navodi se u videu koji je objavljen na TikTok i na Instagram profilu "nikana.gr".

Ono što je savetovano je da turisti ne pitaju za cenu, jer će im u tom slučaju biti naplaćene leželjke. 

 

 

"Sednite na ležaljku i samo naručite piće, kafa je oko pet evra", jedan je od komentara ispod ovog videa.

Druge osobe su pak komentarisala: "Sve je uvek zauzeto zbog gostiju hotela", "Ležaljke se ne plaćaju, ali oni probaju da ih naplate 10 evra, pa gde prođe. Isto tako, kafu koju sam poručila (pet evra) pokušali su da naplate šest evra."

- Već nekoliko dana kupam se na toj plaži (kao i prethodne dve godine), iako nisam gost tog hotela. Zaista ne naplaćuju, imaju samo rezervisane redove za goste hotela... Nema ni određene konzumacije, iako, realno, za dve osobe ne može da se prođe bez 20 evra. Sve je poskupelo oko 30 odsto u odnosu na prošlu godinu - još jedan je od komentara.

Nedavno je na Facebook grupi "Nikana" objavljen snimak cenovnika koji je mnoge turiste ostavio u šoku.

Naime, na plaži u Haniotiju cene su iznenađujuće niske u poređenju sa drugim turističkim mestima.

Turisti su bili prijatno iznenađeni kada su videli da frape košta samo 1,50 evra, isto koliko i espreso ili domaća kafa.

Cene ostalih pića takođe su pristupačne - kapučino je 1,70 evra, svež đus 2,50 evra, dok je pivo 1,80 evra. Za 1,70 evra možete uživati u krofni ili parčetu pice, dok je specijalna ponuda hot doga takođe iznenađujuće jeftina - 1,50 evra.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike