Srbijo, probudi se: Samohrana majka troje dece lavovski se bori protiv opake bolesti - potreban joj je novac do ponedeljka!

13.07.2023

20:33

0

Autor: Lj. S.

Njoj je 2020. uspostavljena dijagnoza - zloćudni tumor debelog creva

Srbijo, probudi se: Samohrana majka troje dece lavovski se bori protiv opake bolesti - potreban joj je novac do ponedeljka!
Marija Šaponjić - Copyright Fondacija "Pokreni život"

Samohrana majka troje dece, Marija Šaponjić, od 2020. godine lavovski se bori sa opakom bolešću, a sada joj je potrebna naša pomoć kako bi uspela da nabavi skupoceni lek iz inostranstva. 

Ovoj hrabroj majci prvi simptomi su se javili pre tri godine i trajali su nekoliko meseci. Međutim, kako je tada vladalo vanredno stanje zbog pandemije koronavirusa, njoj je tek u novembru 2020. uspostavljena dijagnoza – zloćudni tumor debelog creva (C.20).

- Operacija je obavljena krajem novembra kada je uklonjeno 13 tumora sa debelog creva i karlice, kao i deo debelog creva i od tada Marija nosi stomu. U decembru 2020. je usledila operacija jetre, kada je otklonjen zloćudni tumor sa jetre. U januaru 2021. je hospitalizovana zbog apcesa na jetri, kada su ugrađena dva drena, koje je nosila dva meseca - navode iz fondacije "Pokreni život". 

Fondacija "Pokreni život"
 

Hrabra majka je u martu 2021. otpočela hemioterapiju, međutim, u junu iste godine otkrivene su joj metastaze na plućima. S obzirom na veličinu i rasprostranjenost metastaza operacija nije bila opcija, pa je nastavljeno sa istom hemioterapijom.

- U oktobru se javlja alergijska reakcija, gušenje i terapija je morala da bude promenjena. Ova terapija nije odgovarajuća, ali je jedina opcija lečenja u državnim ustanovama. Stanje se pogoršava, pa se u januaru 2022. na kontrolnom skeneru uočava voda u karlici, uvećanje limfnih žlezda, recidiv na jetri, pogoršanje tumora na plućima. Od februara je započeto lečenje biološkim terapijama sa irinotekanom. To daje rezultate u smislu da se stanje ne pogoršava, ali nema ni napretka - rekli su iz fondacije. 

U međuvremenu, Mariji se javljaju problemi sa urinarnim infekcijama i problemi sa pražnjenjem bešike, a mišljenje urologa je da je to verovatno posledica operacije debelog creva. 

- Od novembra 2022.  Marija trpi nesnosne bolove i javljaju se ginekološki problemi. Potrebno je uraditi biopsiju i dalju dijagnostiku. Mišljenje lekara iz inostranstva je da je izlečenje moguće, ali je prvo potrebno uraditi kompletnu dijagnostiku i analize kako bi se što pre uključila imunoterapija, a zatim sagledale mogućnosti za operativnim uklanjanjem tumora sa pluća i jetre - kažu oni.

Sredstva su potrebna za lek koji je neophodno platiti do ponedeljka, 17. jula.

- Marija želi da se bori, da gleda svoju decu kako odrastaju, a za to joj je neophodna pomoć u vidu donacija svih ljudi dobre volje. Marija je samohrana mama tri devojčice koje joj pomažu u svemu i imaju jednu želju – da im mama ozdravi - navode iz fondacije.

Ukoliko želite da pomognete, to možete da učinite sledećim putem: 

  • Slanjem SMS poruke 112 na 3800
  • Uplatom na dinarski račun: 160-6000001577593-94
  • Uplatom na devizni račun: 160-6000001620569-79
  • IBAN: RS35160600000162056979
  • SWIFT/BIC: DBDBRSBG
  • Uplatom putem Paypala na linku: Paypal
  • Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike