Aljoša je prevremeno rođena beba sa retkom promenom na mozgu: Da bi maleni junak mogao bezbrižno da raste potrebno je 3,5 miliona dinara!

27.10.2022

16:16

0

Autor: 24sedam

Kako bi se Aljoši obezbedilo uspešno izlečenje i neometan razvoj, neophodno je izvršiti embolizaciju vene u inostranstvu od strane eminentnih hirurga

Aljoša je prevremeno rođena beba sa retkom promenom na mozgu: Da bi maleni junak mogao bezbrižno da raste potrebno je 3,5 miliona dinara!
Aljoša Voštinić - Copyright Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar Šapić

Aljoša Voštinić je prevremeno rođena beba iz blizanačke trudnoće, kome je nekoliko dana nakon rođenja ustanovljena jako retka malformacija vene Galeni na mozgu.

Za uspešno izlečenje i neometan razvoj potrebno je da se operiše u inostranstvu. Da bi se pokrili troškovi hirurškog zahvata i prevoza sa medicinskom pratnjom, porodica malog Aljoše u što kraćem roku mora da skupi oko 3,5 miliona dinara.

Aljoša je po rođenju bio mesec dana hospitalizovan na odeljenju neonatologije u UDK Tiršova nakon čega biva otpušten kući.

Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar Šapić
 

Lekari mu periodičnim analizama i kontrolama prate stanje sa ciljem da sa navršenih 6 meseci života bude podvrgnut intervenciji koja će mu omogućiti normalno odrastanje. Postojanje ovakve malformacije direktno utiče na rad srca i celokupnog kardiovaskularnog sistema što može ugroziti njegov život u ranom stadijumu razvoja.

Kako bi se Aljoši obezbedilo uspešno izlečenje i neometan razvoj, neophodno je izvršiti embolizaciju vene u inostranstvu od strane eminentnih hirurga.

Porodica apeluje i poziva ljude dobre volje da pomognu Aljoši svojim donacijama koliko su u mogućnosti.

Pomoć za Aljošino bezbrižno odrastanje možete izvšiti uplatama na:

Dinarski račun: 160-6000001468239-05

Devizni račun: 160-6000001468399-10

IBAN: RS35160600000146839910

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Za Aljošu! Budimo humani! Pomozimo Aljoši!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike