Pomozimo Mariji Šaponjić: Ima svega 72 sata da primi neophodan lek!

23.03.2023

13:37

0

Marija se trenutno nalazi u Turskoj na lečenju i potrebno je u roku od 72 časa prikupiti 10.000 evra kako bi primila lek koji joj je neophodan

Pomozimo Mariji Šaponjić: Ima svega 72 sata da primi neophodan lek!
Copyright Humanitarna organizacija "Pokreni život"

Mariji Šaponjić su se 2020. godine javili prvi simptomi bolesti koji su trajali nekoliko meseci, ali kako je tada vladalo vanredno stanje zbog korone tek u novembru iste godine Mariji je uspostavljena dijagnoza – zloćudni tumor debelog creva (C.20).

Operacija je obavljena krajem novembra kada je uklonjeno 13 tumora sa debelog creva i karlice, kao i deo debelog creva i od tada Marija nosi stomu. U decembru 2020. godine je usledila operacija jetre, kada je otklonjen zloćudni tumor sa jetre, navodi se u saopštenju Humanitarne fondacije "Pokreni život."

U januaru 2021. godini je hospitalizovana zbog kolekcije apcesa na jetri, kada su ugrađena dva drena, koje je nosila dva meseca.

U martu 2021. godine je otpočeta hemioterapija. Nakon 4 terapije, u junu 2021. urađen je kontrolni skener, kada su otkrivene metastaze na plućima. S obzirom na veličinu i rasprostranjenost metastaza operacija nije bila opcija, pa je nastavljeno sa istom hemioterapijom.

U oktobru se javlja alergijska reakcija, gušenje i terapija je morala da bude promenjena. Ova terapija nije odgovarajuća ali je jedina opcija lečenja u državnim ustanovama.

Humanitarna organizacija "Pokreni život"
Pomozimo Mariji Šaponjić

Stanje se pogoršava, pa se u januaru 2022. na kontrolnom skeneru uočava voda u karlici, uvećanje limfnih žlezda, recidiv na jetri, pogoršanje tumora na plućima. Od februara je započeto lečenje biološkim terapijama sa irinotekanom. To daje rezultate u smislu da se stanje ne pogoršava, ali nema ni napretka.

U međuvremenu se javljaju problemi sa urinarnim infekcijama i problemi sa pražnjenjem bešike, a mišljenje urologa je da je to verovatno posledica operacije debelog creva. Od novembra 2022. godine Marija trpi nesnosne bolove i javljaju se ginekološki problemi. Potrebno je uraditi biopsiju i dalju dijagnostiku.

Mišljenje lekara iz inostranstva je da je izlečenje moguće, ali je prvo potrebno uraditi kompletnu dijagnostiku i analize kako bi se što pre uključila imunoterapija, a zatim sagledale mogućnosti za operativnim uklanjanjem tumora sa pluća i jetre.

Marija se trenutno nalazi u Turskoj na lečenju i potrebno je u roku od 72 časa prikupiti 10.000 evra kako bi primila lek koji joj je neophodan. Sredstva su potrebna za lečenje u inostranstvu, dijagnostiku i analize, kao i za imuno terapiju, putne troškove.

Marija želi da se bori, da gleda svoju decu kako odrastaju, a za to joj je neophodna pomoć u vidu donacija svih ljudi dobre volje. Ona je samohrana mama tri devojčice koje joj pomažu u svemu i imaju jednu želju – da im mama ozdravi!

Pomozimo Mariji Šaponjić!

Da Marija pobedi tumor!

Slanjem SMS poruke 112 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001577593-94

Uplatom na devizni račun: 160-6000001620569-79

IBAN: RS35160600000162056979

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike