Mladi, ovo je namenjeno vama: UNICEF pokrenuo dodatnu psihološku podršku tokom teških perioda

12.07.2023

14:56

0

Podrška je namenjena mladima uzrasta od 15 do 30 godina

Mladi, ovo je namenjeno vama: UNICEF pokrenuo dodatnu psihološku podršku tokom teških perioda
Ilustracija - Copyright Profimedia

UNICEF je pokrenuo dodatnu sekciju na platformi "Sve je ok" u Srbiji s ciljem da pomognu mladima da prebrode težak period, u okviru koje se može zakazati besplatno psihološko onlajn savetovanje, saopšteno je danas iz te organizacije.

Onlajn razgovor u trajanju od 45 minuta može da se zakaže popunjavanjem formulara na sajtu "Sve je ok", a onlajn savetovalište u krizi dostupno je radnim danima od 10 do 12 časova i vikendom od 10 do 18 časova, navedeno je u saopštenju. 

Podrška je namenjena mladima uzrasta od 15 do 30 godina koji, mimo onlajn razgovora, mogu potpuno anonimno da četuju sa psihologom, a po potrebi savetovanje može da se obavi i sa celom porodicom. 

"Sve mlade osobe kojima je potreban razgovor i svi zabrinuti roditelji ili nastavnici koji se teško nose sa krizom treba da znaju da su stručnjaci sa platforme "Sve je ok"’ tu za njih da ih saslušaju i pomognu", istakla je u saopštenju psihološkinja Jelena Radovanović.

Mladi na ovoj platformi mogu da razgovaraju sa psiholozima i o ostalim dilemama i problemima sa kojima se susreću u svakodnevnom životu, a takođe i da, iz baze koja se stalno dopunjava, pročitaju mnoštvo edukativnih tekstova, interaktivnih upitnika i vebinara koji im mogu pomoći da bolje razumeju svoje brige i strahove, učeći kako da se s njima nose, saopštio je UNICEF. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike