OŠ "Vladislav Ribnikar" dobila novog direktora: Za v. d. imenovana učiteljica iz druge škole

06.07.2023

15:37

0

Početkom meseca smenjen je školski odbor OŠ "Vladislav Ribnikar", a postavljen je privremeni organ upravljanja

OŠ "Vladislav Ribnikar" dobila novog direktora: Za v. d. imenovana učiteljica iz druge škole
Copyright TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Anđela Petrović imenovana je za v. d. direktora Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", potvrđeno je za Euronews Srbija iz Ministarstva prosvete. 

Petrovićeva je, inače, učiteljica koja dolazi iz Osnovne škole "Danilo Kiš". Ona stupa na funkciju od sutra i obavljaće je do izbora novog direktora škole. Petrovićeva će zameniti Snežanu Knežević, koja je bila direktor škole u pet mandata. 

Početkom meseca smenjen je školski odbor Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", a postavljen je privremeni organ upravljanja od pet članova, koji je do sada održao jednu sednicu.

Inače, danas je počela rekonstrukcija dela objekta "Ribnikara" i radovi će trajati sve do početka školske godine. U pitanju su radovi na adaptaciji i sanaciji enterijera dela objekta škole sa ulazom iz Ulice Svetozara Markovića, koje je moguće izvesti do 1. septembra. Deo škole gde je počinjeno masovno ubistvo sada se neće raditi, a u toku su razgovori kako će izgledati memorijal posvećen žrtvama.

U delu koji se rekonstruiše obaviće se krečenje, obnova dela toaleta, zamena osvetljenja i stolarije. Vrednost radova je 18 miliona dinara, a obnova je poverena firmi "Jadran".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Euronews

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike