Đurđev: Fenomen granica je danas bitniji nego ikada!

06.07.2023

14:53

0

Imati dva najveća živa srpska intelektualca, prof. Simeunovića i prof. Tanaskovića, na jednom mestu garant je kvaliteta ove knjige

Đurđev: Fenomen granica je danas bitniji nego ikada!
Copyright Profimedia Privatna arhiva

Od državne pa sve do one koja razdvaja privatno i javno – danas je važnije nego ikada govoriti o fenomenu granice, jer ako stvari nisu omeđene, ma o čemu da je reč, sav naš posao može biti uzaludan, izjavio je predsednik Srpske lige i direktor Instituta za političko umrežavanje Aleksandar Đurđev.

Đurđev je dalje nastavio:

– Zato nam je bilo zadovoljstvo da objavimo knjigu ,,Fenomen granica” autora prof. dr Dragana Simeunovića, jer nam je veoma potrebna teorijska podloga kako bismo što lakše savladali prepreke u praksi, a kojih nije malo kada je reč o granicama.

Privatna arhiva
 

 

Ono što, po mišljenju Đurđeva, ovu knjigu čini dodatno važnom jeste što je njen predgovor napisao prof. dr Darko Tanasković.

Privatna arhiva
 

 

– Imati dva najveća živa srpska intelektualca, prof. Simeunovića i prof. Tanaskovića, na jednom mestu garant je kvaliteta ove knjige. Razgovarajući sa njima o važnosti odbrane države, očuvanju granica i državnom razlogu, najpre sam osetio dodatnu energiju i želju da zajedno sa ovakvim velikanima srpske naučne misli sam doprinos da Srbija ostane stabilna i sigurna u ovim teškim vremenima – rekao je Đurđev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike