Đurđev: Vojska Srbije u svakom trenutku spremna da zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji, danas svi u Srbiji moramo biti kao jedan!

26.05.2023

14:05

0

Punu podršku dajemo i ministru odbrane Milošu Vučeviću koji se hladnokrvno i dostojanstveno nosi sa današnjim izazovima i napetostima

Đurđev: Vojska Srbije u svakom trenutku spremna da zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji, danas svi u Srbiji moramo biti kao jedan!
Copyright Instagram_ milosvucevic_odbrana

- Dok neki unutra i spolja pokušavaju da podele i posvađaju Srbe i sve građane Srbije, šiptarski teroristi zauzimaju institucije našeg naroda na severu Kosova. Danas je dan kada, više nego ikada, moramo biti svi kao jedan, dan kada moramo poručiti da će lavina ljudi koja se danas okuplja u Beogradu biti spremna da se prelije i na Kosovo i bilo gde gde je naš narod ugrožen. Srpska liga pozdravlja odluku vrhovnog komandanta Vojske Srbije, predsednika Aleksandra Vučića, da se ista stavi u najvišu borbenu gotovost, a njeni pripadnici upute ka administrativnoj liniji. Punu podršku dajemo i ministru odbrane Milošu Vučeviću koji se hladnokrvno i dostojanstveno nosi sa današnjim izazovima i napetostima, što je znak da je vojska sigurna u sebe i svoje sposobnosti da ispuni svako naređenje komande - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. 

On je istakao da nije ovde samo reč o tome da Srbija danas ima više naoružanja nego ikad, kvalitetnijeg i sofisticiranijeg oružja i oruđa nego ikad, već i vojni kadar koji ima iskustvo, znanje i volju da brani Srbiju.

Printscreen/YouTube/Srpska liga
 

 

- Tu pre svih mislimo na komandanta Kopnene vojske generala-potpukovnika Milosava Simovića, dokazanog borca odbrambeno-oslobodilačkih ratova 1990-ih i čoveka za kojim bi svaki srpski vojnik krenuo napred bez razmišljanja. Vojska, međutim, ne može da deluje bez konkretnih političkih odluka i zato je važno što su i Vučić i Vučević i više nego spremni, hladne glave i sa jasnim proračunom, da reaguju maksimalno brzo i efikasno protiv svake terorističke pretnje - precizirao je Đurđev. 

Predsednik Srpske lige još jednom je pozvao građane Srbije da se danas okupe u Beogradu i poruče domaćim izdajnicima i spoljnim neprijateljima da su Kosovo i Metohija Srbija i da im ne damo našu otadžbinu ni po koju cenu. ,

- Danas svaki građanin Srbije, svaki Srbin mora biti vojnik svoje otadžbine. Danas nema izgovora, jer naša podignuta glava danas, naš gromki glas danas znači naš opstanak sutra - zaključio je Đurđev.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike