Đurđev: Srbija i Mađarska da zajedno zaključe bezbednosni sporazum sa Rusijom

23.05.2023

12:01

0

Rusija je deo Evrope i da bez nje Evropa nema nikakvu budućnost, ni ekonomsku ni energetsku ni političku

Đurđev: Srbija i Mađarska da zajedno zaključe bezbednosni sporazum sa Rusijom
Srbija Mađarska - Copyright Pixabay Profimedia

- Poziv mađarskog premijera Viktora Orbana upućen Briselu, a koji se tiče potrebe da se sa Rusijom postigne dogovor o kolektivnoj bezbednosti takođe se tiče i Srbije, jer budućnost evropske bezbednosti je budućnost svih nas. Srpska liga predlaže da Srbija i Mađarska same krenu u tom pravcu i zajedno sa Rusijom potpišu sporazum o kolektivnoj bezbednosti u trajanju od 100 godina - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. 

Ističući da je Rusija deo Evrope i da bez nje Evropa nema nikakvu budućnost, ni ekonomsku ni energetsku ni političku, a posebno ne bezbednu budućnost, Đurđev je napomenuo da će Mađarska vrlo verovatno u bliskoj budućnosti imati zajedničku granicu sa Rusijom i da bi takva vrsta sporazuma bila moguća i konkretno na terenu.

Printscreen/YouTube/Srpska liga
 

 

- Opstanak i Srbije i Mađarske bitno zavisi od čvrste saradnje sa Rusijom. Osovina Rusija-Mađarska-Srbija donela bi mnogo toga svima i neupitno bi predstavljala bezbednosni garant na širokom evropskom prostoru podložnom konfliktima. Uveren sam da bi se mnoge druge evropske zemlje pridružile tom kolektivnim bezbednosnom formatu saradnje. Samo zajedno imamo izvesnu i sigurnu budućnost - zaključio je predsednik Srpske lige.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike