Đurđev: Srpska pravoslavna crkva pokazala da je nepremostiva brana otimanju Kosova i Metohije!

19.05.2023

12:06

0

Patrijarh Porfirije i vladika Irinej Bulović sigurnim i dostojanstvenim koracima napred vode Srpsku pravoslavnu crkvu i njene vernike

Đurđev: Srpska pravoslavna crkva pokazala da je nepremostiva brana otimanju Kosova i Metohije!
Lturgija - Copyright FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

- Ovogodišnje redovno zasedanje Svetog Arhijerejskog Sabora Srpske pravoslavne crkve posvećeno pitanju Kosova i Metohije i tamošnjeg srpskog življa pokazalo je da Srpska pravoslavna crkva nepokolebljivo stoji na braniku vitalnih srpskih nacionalnih interesa na teritoriji naše južne pokrajine. Svojim porukama da je za njih neprihvatljivo i neposredno i posredno priznanje tzv. Kosova crkveni velikodostojnici su otklonili sumnje svih ,,nevernih Toma" da će bilo ko u Crkvi i bilo kada pristati na bilo šta što nije Kosovo i Metohija kao deo Srbije" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. 

On je posebno istakao zalaganje patrijarha srpskog gospodina Porfirija i episkopa bačkog Irineja kako za srpsko materijalno i duhovno nasleđe na Kosovu i Metohiji, tako i za tamošnje Srbe.

- Srpska pravoslavna crkva je svedok postojanja Srbije na Kosovu i Metohiji i ostaće to ma koliko se albanska strana trudila da to promeni. Patrijarh Porfirije i vladika Irinej Bulović sigurnim i dostojanstvenim koracima napred vode Srpsku pravoslavnu crkvu i njene vernike, jer su, pored velikih duhovnika i pastira, oni i veliki rodoljubi koji nikada neće bežati od odgovornosti i za srpske nacionalne interese" - istakao je Đurđev. 

Printscreen/YouTube/Srpska liga
 

 

Predsednik Srpske lige dodao je i da pozdravlja stav Srpske pravoslavne crkve po pitanju odnosa albanske strane prema Srbima na Kosmetu. 

- Važno je što je Crkva jasno poručila svima, pa i samim Albancima, da su joj jasne njihove namere, a to je da se sa Kosmeta protera i poslednji Srbin. To niko neće dopustiti, ni država ni narod ni crkva.  zaključio je Đurđev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike