Devojčica sa krofnama popularna i van Srbije! Oduševila makedonskog dizajnera: Pogledajte emotivni poster koji je napravio za nju!

29.06.2023

14:58

0

Autor: R.M.

Poznati dizajner traži nekoga u Srbiji ko će maloj Nini Ninković da odštampa i pokloni njegov rad

Devojčica sa krofnama popularna i van Srbije! Oduševila makedonskog dizajnera: Pogledajte emotivni poster koji je napravio za nju!
Nina Ninković - Copyright Printscreen/Facebook

Poznati makedonski grafički dizajner i ilustrator Zoran Kardula odlučio je da podrži jednaestogodišnju Ninu Ninković, devojčicu koja danima prodaje krofne, da bi sakupila novac za lečenje svog oca.

On je na Tviteru objavio poster koji je radio u znak znak zahvalnosti ovoj devojčici

-"Nina devojka sa krofnama". Morao sam da joj napravim plakat kao zahvalnost za njenu ljubav i borbu da skupi novac za lečenje svog oca, voleo bih da mi neko iz Novog Sada piše da im pošaljem pripremu i ako mogu da odštampaju poster da poklone Nini - napisao je dizajner.

Inače, devojčica prodaje krofne kako bi prikupila sredstva za lečenje svog oca, Zorana Ninkovića koji je izgubio vid 2016. godine, a trenutno se suočava s opasnom zdravstvenom situacijom uzrokovanom simpatičkom oftalmijom i panuveitisom.

Poslednjih dana, Nina i njena majka marljivo su pekle i prodavale krofne u Veterničkoj ulici 51, u naselju Adice.

Inače, na stotine ljudi je nedavno došlo da kupi krofne od malene Nine. Ispred njenog štanda, otegao se nepregledan red Novosađana koji su došli da pomognu devojčici i njenom ocu.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike