Neka se spreme ovi delovi Srbije, stiže nevreme: RHMZ izdao hitno upozorenje

27.06.2023

17:30

0

Beograd će takođe biti zahvaćen kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom

Neka se spreme ovi delovi Srbije, stiže nevreme: RHMZ izdao hitno upozorenje
Nevreme - Copyright Foto: Pixabay

Nagli preokret vremenskih prilika očekuje se u naredna dva sata duž teritorije Vojvodine, Mačvanskog i Kolubarskog okruga, gde će lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom doneti osveženje i obilniju kišu.

Istovremeno, Beograd će takođe biti zahvaćen kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom.

Posebna pažnja se pridaje Vojvodini i Mačvi gde se prognoziraju pljuskovi sa grmljavinom.

- U naredna dva sata mestimično u Vojvodini, Mačvanskom i Kolubarskom okrugu kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Takođe, na području Beograda kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. - piše na sajtu RHMZ.

Meteorolozi su objavili detaljan pregled vremenske prognoze za naredne dane.

Tanjug/Sava Radovanović
 

U noći ka sredi, na severu Vojvodine očekuje se privremeno naoblačenje praćeno pojavom kiše i pljuskova, dok će se u sredu prepodne i tokom dana kiša i lokalni pljuskovi javljati i u ostalim delovima zemlje, povremeno prateći blagi pad temperature na severu i u centralnim predelima Srbije u poređenju sa utorakom. U popodnevnim časovima, sever Srbije može očekivati postepeno razvedravanje. Vetar će biti slab severni i severozapadni, dok će na severu Vojvodine duvati zapadni vetar.

Atmosferski pritisak će biti iznad normale, a minimalne temperature će se kretati u rasponu od 13°C do 18°C, dok će maksimalne temperature biti od 21°C do 27°C. Uveče, pljuskovi su mogući u centralnim i južnim delovima zemlje, dok će na severu prevladavati suvo vreme.

U četvrtak, petak i subotu očekuje nas pretežno sunčano i toplo vreme sa pojavom oblaka tokom dana, uz postepeni porast temperature. U nedelju, veći deo zemlje može se suočiti sa promenljivom oblačnošću i prolaznom kišom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike