Intenzivna saradnja da što pre zaživi Amber alert sistem u Srbiji

07.06.2023

11:54

0

Autor: I.K.

Dogovoreni su naredni koraci na utvrđivanju modela obaveštavanja javnosti

Intenzivna saradnja da što pre zaživi Amber alert sistem u Srbiji
Copyright MUP Srbije

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova dr Danilo Stevandić održao je danas sastanak sa predstavnicima Ministarstva informisanja i telekomunikacija na kome su razmatrana pravna i tehnička pitanja za uspostavljanje sistema za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka

maloletnih lica u Srbiji.

Stevandić je istakao važnost međuresorne saradnje svih učesnika ovog procesa kako bismo za rezultat imali efikasan sistem, koji će uzeti najbolje prakse iz uporedno pravnih rešenja i prilagoditi taj sistem našem društvu i pravnom poretku.

Predstavnici Ministarstva informisanja i telekomunikacija izrazili su spremnost da tehnički podrže uvođenje sistema za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnih lica u Srbiji i preduzmu dalje korake na razvijanju platforme za njegovo uspostavljanje.

Dogovoreni su naredni koraci koje će biti preduzeti na utvrđivanju svih modela obaveštavanja javnosti i njihovog preciznog definisanja.

Na sastanku su prisustvovali državni sekretar Ministarstva informisanja i telekomunikacija Milan Dobrijević, pomoćnik direktora Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Zamenik rukovodioca tima za uspostavljanje "Amber alert sistema" MUP-a Srbije Milan Andrić izjavio je nedavno da očekuje da sistem Amber alert, koji služi širenju i objavljivanju informacija javnosti u specifičnim slučajevima nestale dece, zaživi i pre 1. novembra. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike