Epilog slučaja instrumentarke iz "Narodnog fronta" koja je na TikToku objavljivala snimke iz sale: Evo kako je kažnjena

07.06.2023

17:43

0

O ovom slučaju oglasio se i zaštitnik građana, koji je utvrdio da je u postupku pokrenutom posle saznanja iz medija instrumentarka suspendovana sa rada i da joj je uručeno upozorenje pred otkaz

Epilog slučaja instrumentarke iz "Narodnog fronta" koja je na TikToku objavljivala snimke iz sale: Evo kako je kažnjena
Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Slučaj instrumentarke iz GAK "Narodni front", koja je snimala porođaj pacijentkinje i to sve prenosila uživo na TikToku, dobio je epilog.

O ovom slučaju oglasio se i zaštitnik građana, koji je utvrdio da je u postupku pokrenutom posle saznanja iz medija instrumentarka suspendovana sa rada, da joj je uručeno upozorenje pred otkaz i da je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Zaštitnik građana je 27. aprila 2023. godine, po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih objava da je medicinska sestra iz GAK "Narodni front" na TikToku uživo prenosila porođaj, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada GAK "Narodni front" i Odeljenja za zdravstvenu inspekciju Ministarstva zdravlja.

U izjašnjenju Zaštitniku građana, GAK "Narodni front" navodi da je 28. aprila 2023. godine v. d. direktora klinike doneo rešenje o udaljenju instrumentarke sa rada, a uručeno joj je i upozorenje pred otkaz ugovora o radu.

Twitter
 

 

Ministarstvo zdravlja navelo je u izjašnjenju Zaštitniku građana da je 28. aprila 2023. godine izvršen vanredni inspekcijski nadzor, nakon kojeg je 15. maja 2023. godine Prekršajnom sudu u Beogradu podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv instrumentarke zaposlene u GAK "Narodni front" zbog povrede prava na privatnost i poverljivost na osnovu Zakona o pravima pacijenata.

Saopštenje GAK "Narodni front"

- Uprava Ginekološko-akušerske klinike "Narodni front" je zgrožena i najstrože osuđuje postupak medicinske sestre (live prenos iz operacione sale Klinike), a istovremeno se zahvaljujemo svima koji su nam blagovremeno ukazali na ovakvo dešavanje, da bismo mogli promptno da reagujemo i preduzmemo sve neophodne mere da se tako nešto nikad ne ponovi. Medicinska sestra koja je napravila ozbiljnu povredu radnih dužnosti i obaveza kao i profesionalne etike je odmah po hitnom postupku suspendovana, a pokrenut je i disciplinski postupak - saopštili su ranije iz GAK "Narodni front", i napomenuli da je mera zabrane upotrebe mobilnih telefona u porodilištu i operacionoj sali i dalje na snazi.

Twitter
 

 

Podsetimo, žena koja se na društvenim mrežama predstavljala kao Jellena pravila je skandalozne snimke iz operacione sale i širila ih društvenim mrežama, po svemu sudeći bez dozvole pacijenata.

Čak je puštala uživo porođaj carskim rezom! Svoje pratioce je obaveštavala unapred o vremenu prenosa i tražila da joj postave pitanja.

Pošto se digla ozbiljna prašina i potekla bujica osude javnosti, usledile su reakcije nadležnih, pokrenut je disciplinski postupak, a instrumentarka se potom oglasila i tvrdila da se kamera slučajno sama upalila, te da to njoj nije bila namera da uradi.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike