MUP ponovo uputio apel građanima, učenici i nastavnici da obrate posebnu pažnju!

07.06.2023

14:06

0

Autor: I.K.

Apel je upućen učenicima i nastavnicima da, ukoliko se proslave odvijaju na splavovima ili u blizini vode, posebnu pažnju obrate na bezbednost

MUP ponovo uputio apel građanima, učenici i nastavnici da obrate posebnu pažnju!
Ada Ciganlija - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da pre početka kupališne sezone ne koriste kupališta, kao i da kada sezona počne ne koriste divlje plaže, izjavio je komandir ronilačkog voda Žandarmerije Marko Mladenović.

„Apelujemo na građane da pre početka kupališne sezone ne koriste kupališta, kao i da se od trenutka kada sezona otpočne i kada počnu da rade spasilačke službe, isključivo kupaju na uređenim kupalištima, da u vodu ne ulaze nepripremljeni i pod dejstvom alkohola “, upozorio je Mladenović.

Imajući u vidu da su u toku proslave matura, Mladenović je apelovao na učenike i nastavnike da, ukoliko se proslave odvijaju na splavovima ili u blizini vode, posebnu pažnju obrate na bezbednost.

On je upozorio roditelje da decu ne puštaju u vodu bez nadzora i da posebno vode računa kada su deca u blizini vode.

Podsetio je da je prilikom boravka na plovnim objektima neophodno korišćenje zaštitnih prsluka kao i poštovanje svih mera bezbednosti.

Podsetimo, na Adi Ciganliji juče se dogodila tragedija kada su se dva šesnaestogodišnjaka, učenika dve škole iz Zemuna i Železnika utopila u jezeru tokom proslave kraja školske godine. Njihova tela izvukli su ronioci nakon poziva da nisu isplivali iz vode.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike