Besprizorno ponašanje pojedinih zaposlenih šokiralo je javnost, ali očigledno ne i njihove rukovodioce koji ćute o skandalu

28.05.2023

15:11

0

Sestre na ortopediji iskaljivale su pred skup “Srbija nade” svoje političke stavove na polupokretnim pacijentima

Besprizorno ponašanje pojedinih zaposlenih šokiralo je javnost, ali očigledno ne i njihove rukovodioce koji ćute o skandalu
Klinički centar Srbije - Copyright ATAImages/ G.G.

Rukovodstvo odeljenja Ortopedije Kliničkog centra Srbije ostalo je nemo na skandalozno i krajnje neprofesionalno ponašanje medicinskih sestara koje su se podsmevale polupokretnim pacijentima prozivajući ih “da verovatno žure na miting SNS-a. 

Besprizorno ponašanje pojedinih zaposlenih šokiralo je javnost, ali očigledno ne i njihove rukovodioce koji ćute o skandalu.

Podsetimo, sestre na ortopediji iskaljivale su pred skup “Srbija nade” svoje političke stavove na polupokretnim pacijentima koji su bili prinuđeni da zatraže lekarsku pomoć, ismevajući ih, želeći da im na taj način poruče da su manje vredni. 

Ogorčeni ovakvim ponašanjem, pojedini pacijenti obratili su se redakciji 24sedam.

-Da vam se ne žuri na miting?! Da nećete možda tako jedva pokretni na miting SNS-a?! Gde vam se žuri?! Jeste li iz SNS-a? ispitivale su sestre pacijente koji su nemoćno slušali ove prozivke.

Građani se pitaju da li se to lekarska pomoć ukazuje po pitanju političkog opredeljenja.

24sedam/Goran Sivački
 

- Ovo nema nigde! Ovakvo ponižavanje nisam doživela nikada za svog života! Jasno sam čula: „Došli da ih popravimo da mogu na miting”. Sramota, kaže za 24sedam ogorčena pacijentkinja.

Drugog pacijenta, koji je došao da skine gips s noge, pitali su: „Je l' i ti žuriš na miting SNS-a?“

- Ne znam šta bih rekao, osim da je ova vlast, umesto što je uložila u bolnice i opremu, možda trebalo da uloži u obrazovanje ovih ljudi. Džaba nam sve ovo kad nas ovakvi neguju, poručio je sagovornik. 

Još jedan pacijent se slično “proveo” pa poručuje: “Rade u najboljim uslovima, izgleda su zaboravile kada su im tavanice padale na glave, i kada nisu imali ni zavoje za previjanje! Pogledajte, sve je novo, sve vrhunski opremljeno, a one se ovako ponašaju, nedostojno ovakve ustanove”, poručuje on.

- Nije prvi put da dolazim. Imam problema sa nogama i teško hodam. Svaki put kad dođem ovde nailazim na neljubaznost. Viču, vređaju, drski su i bezobrazni. Razmišljala sam da promenim bolnicu. Ovo više ne može da se trpi - priča jedna od pacijentkinja.

Na njene reči nadovezao se drugi pacijent, koji je potvrdio da su bezorazni i bahati.

- Strašno je što maltretiraju pacijente zbog političkih stavova, koje, što je najgore nagađaju. Oni su ovde zbog nas, a ne zbog politike. Uvek su drski. Ne možete ništa ni da ih pitate. Kad god dođem uvek se čeka satima, jer one ne rade nošta, ispijaju kafe i istresaju se na narodu. Sramota kako se ponašaju - kazuje naš sagovornik.

I tako iz dana u dan, jedini glas koji se čuje jeste glas pacijenata i to ljudi koji su u strahu da stanu pred kamere, jer se osnovano plaše daljeg tretmana ukolio bi bili prepoznati od strane medicinskog osoblja ove ustanove.

Nadležni do sada nisu odgovorili na naše pozive, a osoblje je odbilo da razgovara na ovu temu, osim dežurnog lekara koji je kratko rekao "da nema vremena da ogovara kolege"?!

Ekipu 24sedam juče su izbacili iz bolnice uz komentare "Kako vas nije blam? Sramota je da snimate u bonici. Odakle vam pravo?". A budući da zvaničan odgovor iz Kliničkog centra na postavljena pitanja nismo dobili, s punim pravom, pitamo kako osoblje nije sramota da se tako ophodi prema pacijentima, kako to da takvi koji se bahato ponašaju zbog političkih stavova i dalje rade i maltretiraju pacijente. I naravno, s kojim pravom? 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike