"Viču, vređaju zbog politike, drski su i bezobrazni": Pacijenti sa Ortopedije revoltirani zbog maltretiranja osoblja pred miting SNS-a

27.05.2023

13:34

0

"Pa šta i da je hteo na miting? Šta to njih briga? Njihovo je da nas leče", kaže jedan od pacijenata

"Viču, vređaju zbog politike, drski su i bezobrazni": Pacijenti sa Ortopedije revoltirani zbog maltretiranja osoblja pred miting SNS-a
Ortopedija Kliničkog centra Srbije - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Bahatost medicinskih sestara i osoblja Ortopedije Kliničkog centra Srbije, koji su vređali i maltretirali polupokretne pacijente zbog političkih stavova, uterala je strah u kosti onih kojima je pomoć neophodna. I danas smo zatekli pacijente koji sa zebnjom iščekuju pregled i ono što bi moglo da im se dogodi.

- Slomio sam ruku i čekam da me pregleda dežurni lekar. Moj rođak, koji se tu leči već neko vreme, koji jedva hoda, u četvrtak popodne bio je izložen torturi. Sestra ga je napala još sa šaltera. Svi su dugo čekali. Vikala je "Da vam se ne žuri na miting?! Da nećete možda tako jedva pokretni na miting SNS-a?! Gde vam se žuri?! Jeste li iz SNS-a?". Strašno šta je doživeo. Pa šta i da je hteo na miting? Šta to njih briga? Njihovo je da nas leče. Danas, pošto protestuju njihovi, nadam se da ću bolje proći, ali verujte mi, nije mi svejedno - kaže za 24sedam jedan od pacijenata u hodniku ambulante.

 

 

Pokušali smo da razgovaramo i sa nekim od osoblja, dok nam je obezbeđenje sve vreme bilo za petama. Upućeni smo na dežurnog lekara, jer je subota i nikog drugog nema. On nam je rekao da ne može da razgovara o tome i da nema vremena da se bavi "ogovaranjem kolega" već pacijentima. Dodao je da se zvanično obratimo nadležnima. 

Redakcija 24sedam je uputila mail s pitanjima načelniku Ortopedije i direktoru Kliničkog centra da li su upoznati sa ovim skandaloznim događajem i kakav je njihov stav, kao i koje korake će preduzeti povodom ove situacije. Odgovor do danas, međutim, nismo dobili.

Pacijenti šokirani bezobzirnim ponašanjem sestara i osoblja sede i čekaju i mole se da dobro prođu. Pričaju kroz kakav pakao prolaze, anonimno, jer zavise od njih. Ne žele da se predstave, pa da se na njih još jače obruše.

- Nije prvi put da dolazim. Imam problema sa nogama i teško hodam. Svaki put kad dođem ovde nailazim na neljubaznost. Viču, vređaju, drski su i bezobrazni. Razmišljala sam da promenim bolnicu. Ovo više ne može da se trpi - priča jedna od pacijantkkinja.

Na njene reči nadovezao se drugi pacijent, koji je potvrdio da su bezorazni i bahati.

- Strašno je što maltretiraju pacijente zbog političkih stavova, koje, što je najgore nagađaju. Oni su ovde zbog nas, a ne zbog politike. Uvek su drski. Ne možete ništa ni da ih pitate. Kad god dođem uvek se čeka satima, jer one ne rade nošta, ispijaju kafe i istresaju se na narodu. Sramota kako se ponašaju - kazuje naš sagovornik.

24sedam/Goran Sivački
Put do pakla: Ortopedija Kličničkog centra Srbije

Ovakvih i sličnih priča je još mnogo. Javljaju nam se i čitaoci sa svojim lošim iskustvima na Ortopediji. Nekultura je, kako kažu, prevršila sve mere. 

- Ovde dolaze svakavkvi pacijenti. Ima ljudi sa polomljenim rukama i nogama, starijih i gotovo nepokretnih, onih koji teško hodaju. Zar takve pacijente da šikaniraju i omalovažavaju? Verujte mi tim pacijentima bitno je samo da im bude bolje i da ozdrave, a do politike im gotovo nije ni stalo. Žalosno je šta ovde doživljavaju. Zbog ovakvih je i zdravstvo na lošem glasu i kaljaju profesiju - ogorčen je jedan od pratilaca jedne starije pacijentkinje. 

Ekipu 24sedam juče su izbacili iz bolnice uz komentare "Kako vas nije blam? Sramota je da snimate u bonici. Odakle vam pravo?". A budući da zvaničan odgovor iz Kliničkog centra na postavljena pitanja nismo dobili, s punim pravom, pitamo kako osoblje nije sramota da se tako ophodi prema pacijentima, kako to da takvi koji se bahato ponašaju zbog političkih stavova i dalje rade i maltretiraju pacijente. I naravno, s kojim pravom? 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike