Monstrumi sa ortopedije i dalje maltretiraju pacijente!

26.05.2023

14:59

0

Polupokretni pacijenti koji su tražili medicinsku pomoć na Ortopediji Kliničkog centra suočili su se s nizom neprijatnosti kada su sestre i drugo osoblje zaposleno u KC neprimerenim ponašanjem iskaljivali svoje političke stavove

Monstrumi sa ortopedije i dalje maltretiraju pacijente!
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Juče tokom prepodneva, nakon posete predsednika Aleksandra Vučića teško povređenima u masakrima u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Malom Orašju, dogodio se nezapamćen skandal u Kliničkom centru Srbije!

Naime, polupokretni pacijenti koji su tražili medicinsku pomoć na Ortopediji suočili su se s nizom neprijatnosti kada su sestre i drugo osoblje zaposleno u KC neprimerenim ponašanjem iskaljivali svoje političke stavove. 

Podsetimo, pacijenti su bili izloženi uvredama kao što su: "Da vam se ne žuri na miting?! Da nećete možda tako jedva pokretni na miting SNS-a?! Gde vam se žuri?!"

Ovakvo ponašanje osoblja samo je nastavak opasne retorike koju koriste glasnogovornici opozicije kako bi degradirali svoje neistomišljenike, predstavljajući ih kao "niže" i manje vredne građane, dok sebe uzdižu kao "elitu društva". Ova vrsta retorike ima za cilj da podeli građane i produbi podele u društvu.

Ekipa našeg portala i ovog jutra posetila je Klinički centar kako bi iz prve ruke saznala detalje o ovom skandaloznom događaju. 

U krugu najznačajnije medicinske ustanove u Srbiji pokušali smo da dobijemo odgovore od zaposlenih, koji su bili vinovnici pomenutog incidenta. 

24sedam/Goran Sivački
 

Zid ćutanja nakon jezivog incidenta na Ortopediji

Kao i tokom jučerašnjeg dana, i ovog jutra smo ostali bez odgovora. Tačnije, od većine zaposlenih koji su dolazili na svoja radna mesta bili smo izignorisani čim smo im se obratili.

Takođe, bilo je i onih koji su na naša podstavljena pitanja, odgovarali kratko sa podrugljivim osmeh u stilu: Kako da ne? Da nećete da pišete i da smo ih tukli?

Ono što smo ipak uspeli da zabeležimo jeste odgovor jedne od sestara Ortopedije, na postavljeno pitanje: Da li ćete i danas da maltretirate pacijente zbog mitinga SNS-a? ona nam je vidno iznervirana rekla: "Ne možete da ulazite i da nam postavljate takva pitanja! Niko ne maltretira pacijente.

Druga sestra se obratila tehničaru koji nas je izbacio napolje uz obrazloženje da je zabranjeno snimati medicinsko osoblje?!, što se na snimku i vidi.

Ubrzo smo bili i primorani da napustimo bolnički krug.

24sedam/Goran Sivački
 

"Tako i sa nama postupaju!"

Međutim, nakon što je novinarska ekipa izbačena iz Kliničkog centra, u susret nam je pričao čovek koji je upravo završio prtegled i obratio nam se rečima: "Tako i sa nama postupaju!", nije želeo dalje da komentariše.

Ovaj incident izazvao je ozbiljnu zabrinutost u javnosti zbog neprofesionalnog ponašanja medicinskog osoblja i zloupotrebe njihovog položaja da bi izražavali političke stavove na štetu pacijenata. 

Redakcija 24sedam je po dobijanju informacija o pomenutom incidentu uputila mejl sa pitanjima načelniku Ortopedije i direktoru Kliničkog Centra da li su upoznati sa ovim skandaloznim događajem i kakav je njihov stav, kao i koje korake će dalje preduzeti povodom ove situacije, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor. 

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike