Monstrumi sa ortopedije i dalje maltretiraju pacijente!

26.05.2023

14:59

0

Polupokretni pacijenti koji su tražili medicinsku pomoć na Ortopediji Kliničkog centra suočili su se s nizom neprijatnosti kada su sestre i drugo osoblje zaposleno u KC neprimerenim ponašanjem iskaljivali svoje političke stavove

Monstrumi sa ortopedije i dalje maltretiraju pacijente!
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Juče tokom prepodneva, nakon posete predsednika Aleksandra Vučića teško povređenima u masakrima u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Malom Orašju, dogodio se nezapamćen skandal u Kliničkom centru Srbije!

Naime, polupokretni pacijenti koji su tražili medicinsku pomoć na Ortopediji suočili su se s nizom neprijatnosti kada su sestre i drugo osoblje zaposleno u KC neprimerenim ponašanjem iskaljivali svoje političke stavove. 

Podsetimo, pacijenti su bili izloženi uvredama kao što su: "Da vam se ne žuri na miting?! Da nećete možda tako jedva pokretni na miting SNS-a?! Gde vam se žuri?!"

Ovakvo ponašanje osoblja samo je nastavak opasne retorike koju koriste glasnogovornici opozicije kako bi degradirali svoje neistomišljenike, predstavljajući ih kao "niže" i manje vredne građane, dok sebe uzdižu kao "elitu društva". Ova vrsta retorike ima za cilj da podeli građane i produbi podele u društvu.

Ekipa našeg portala i ovog jutra posetila je Klinički centar kako bi iz prve ruke saznala detalje o ovom skandaloznom događaju. 

U krugu najznačajnije medicinske ustanove u Srbiji pokušali smo da dobijemo odgovore od zaposlenih, koji su bili vinovnici pomenutog incidenta. 

24sedam/Goran Sivački
 

Zid ćutanja nakon jezivog incidenta na Ortopediji

Kao i tokom jučerašnjeg dana, i ovog jutra smo ostali bez odgovora. Tačnije, od većine zaposlenih koji su dolazili na svoja radna mesta bili smo izignorisani čim smo im se obratili.

Takođe, bilo je i onih koji su na naša podstavljena pitanja, odgovarali kratko sa podrugljivim osmeh u stilu: Kako da ne? Da nećete da pišete i da smo ih tukli?

Ono što smo ipak uspeli da zabeležimo jeste odgovor jedne od sestara Ortopedije, na postavljeno pitanje: Da li ćete i danas da maltretirate pacijente zbog mitinga SNS-a? ona nam je vidno iznervirana rekla: "Ne možete da ulazite i da nam postavljate takva pitanja! Niko ne maltretira pacijente.

24sedam

Druga sestra se obratila tehničaru koji nas je izbacio napolje uz obrazloženje da je zabranjeno snimati medicinsko osoblje?!, što se na snimku i vidi.

Ubrzo smo bili i primorani da napustimo bolnički krug.

24sedam/Goran Sivački
 

"Tako i sa nama postupaju!"

Međutim, nakon što je novinarska ekipa izbačena iz Kliničkog centra, u susret nam je pričao čovek koji je upravo završio prtegled i obratio nam se rečima: "Tako i sa nama postupaju!", nije želeo dalje da komentariše.

Ovaj incident izazvao je ozbiljnu zabrinutost u javnosti zbog neprofesionalnog ponašanja medicinskog osoblja i zloupotrebe njihovog položaja da bi izražavali političke stavove na štetu pacijenata. 

Redakcija 24sedam je po dobijanju informacija o pomenutom incidentu uputila mejl sa pitanjima načelniku Ortopedije i direktoru Kliničkog Centra da li su upoznati sa ovim skandaloznim događajem i kakav je njihov stav, kao i koje korake će dalje preduzeti povodom ove situacije, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor. 

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike