Haos u Kliničkom centru: „Da vam se ne žuri na miting?!“ Sestre maltretirale polupokretne pacijente na Ortopediji

25.05.2023

12:34

0

Građani koji su se javili redakciji 24sedam, užasnuti nekulturom zaposlenih sestara i osoblja u Kliničkom centru Srbije, izrazili su nevericu i ogorčenje

Haos u Kliničkom centru: „Da vam se ne žuri na miting?!“ Sestre maltretirale polupokretne pacijente na Ortopediji
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Nezapamćen skandal u Kliničkom centru Srbije! Polupokretni pacijenti doživeli su danas niz neprijatnosti kada su se sestre Ortopedije i osoblje zaposleno u KC obrušili na njih dok su tražili medicinsku pomoć: 

- Da vam se ne žuri na miting?! Da nećete možda tako jedva pokretni na miting SNS-a?! Gde vam se žuri?! Jeste li iz SNS-a? 

Građani koji su se javili redakciji 24sedam, užasnuti nekulturom zaposlenih sestara i osoblja u Kliničkom centru Srbije, izrazili su nevericu i ogorčenje zbog ovako skandaloznog ophođenja prema njima. 

Profimedia
 

 

 – Zar je moguće, vide u kakvom smo stanju došli na Ortopediju, da nas vređaju, ponižavaju i propituju da li smo članovi SNS-a? Je l' se zdravstvena pomoć ukazuje na osnovu političkog opredeljenja? - kaže pacijentkinja koja je doživela pravu torturu na Ortopediji i dodaje: 

- Ovo nema nigde! Ovakvo ponižavanje nisam doživela nikada za svog života! Jedva hodam, a oni mi se obraćaju na tako ponižavajući način! Neko od osoblja je prokomentarisao, jasno sam čula: „Došli da ih popravimo da mogu na miting.“ Sramota! 

Drugi pacijent, koji je došao da skine gips s noge, slično se „proveo“: „Je l' i ti žuriš na miting SNS-a?“

- Ne znam šta bih rekao, osim da je ova vlast, umesto što je uložila u bolnice i opremu, možda trebalo da uloži u obrazovanje ovih ljudi. Džaba nam sve ovo kad nas ovakvi neguju. 

Redakcija 24sedam je uputila mail s pitanjima načelniku Ortopedije i direktoru Kliničkog centra da li su upoznati sa ovim skandaloznim događajem i kakav je njihov stav, kao i koje korake će preduzeti povodom ove situacije.
 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike