Streljana u koju je išao K. K. pod istragom: Utvrđuje se sve o mestu gde su vežbali dečak ubica i njegov otac!

23.05.2023

10:59

0

Autor: Mi. S.

Formiran poseban predmet u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa radom i postupanjem Streljačkog kluba “Partizan”

Streljana u koju je išao K. K. pod istragom: Utvrđuje se sve o mestu gde su vežbali dečak ubica i njegov otac!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Više javno tužilaštvo u Beogradu istražuje i odgovornost streljane u kojoj su vežbali gađanje Vladimir K. (48) i njegov sin K. K. (13), koji je 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar” ubio radnika obezbeđenja i osmoro učenika, a ranio nastavnicu škole i šestoro učenika, od kojih je jedan u međuvremenu preminuo.

Kako saznajemo, Više tužilaštvo je formiralo poseban predmet u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa radom i postupanjem Streljačkog kluba “Partizan” i dalo nalog policiji da prikupi potrebna obaveštenja.

Prema nezvaničnim informacijama, utvrđuje se da li su nekim internim aktom propisani uslovi korišćenja usluga ovog streljačkog kluba, da li je dozvoljen ili zabranjen pristup maloletniicima i deci i drugo. Zatraženo je i da se utvrdi da li je Vladimir K. jedan od korisnika Streljačkog kluba “Partizan”, da li su on I njegov sin obučeni za rukovanje vatrenim oružjem, da li je Vladimir  donosio svoje vatreno oružje za gađanje i koje, kao i da li je to oružje koristio i njegov sin u streljani.

Potrebno je da se utvrdi i koliko su puta Vladimir K. i njegov sin koristili usluge streljane, da li je pomenuti dečak dolazio sam ili u pratnji roditelja, da li su se oni bavili streljačkim sportom, kao i da li su imali obavezu dostavljanja lekarskog uverenja za korišćenje usluga streljane rekreativno ili u vidu sporta.

Trebalo bi da se utvrdi  da li je Streljački klub “Partizan” deo Streljačkog saveza Srbije i ukoliko jeste, onda da se predstavnik Saveza izjasni o svim okolnostima koje su mu poznate u vezi sa radom ovog streljačkog kluba, kao i o radu streljačkih klubova na teritoriji Republike Srbije.

24sedam ATAImages/A.M.
Masakr u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru

Savez treba da se izjasni i da li poseduje akte kojima se klubovima i članovima Saveza utvrđuju posebne obaveze i ograničenja u postupanju u okviru rada i pružanja usluga. Zatraženo je, pored ostalog, da se utvrdi za koju vrstu, marku, model, kalibar i fabrički broj vatrenog oružja je Vladimiru K. dato odobrenje nadležnog organa i po kom osnovu.

Proverava se i koja je zdravstvena ustanova je izdala Vladimiru K. uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za nabavljanje i držanje oružja, da li postoji obaveza za obnavljanjem tog odobrenja, kao i na koji je način nadležni organ cenio ispunjenost svih uslova predviđenih Zakonom o oružju i municiji.

Protiv Vladimira K., da podsetimo, već se vodi istraga za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike