Inspekcija je došla u OŠ "Vladislav Ribnikar": Zabrinuti roditelji uputili dopis Ministarstvu prosvete - traže suspenziju direktorke!

22.05.2023

09:55 >> 12:33

0

Među zahtevima je i suspenzija školskog psihologa Lidije Maksić i školskog pedagoga Jelene Vujičić

Inspekcija je došla u OŠ "Vladislav Ribnikar": Zabrinuti roditelji uputili dopis Ministarstvu prosvete - traže suspenziju direktorke!
OŠ "Vladislav Ribnikar" - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Prosvetna inspekcija došla je u Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u kojoj se dogodio masakr kada je učenik (13) ubio devet đaka i školskog čuvara.

Prema pisanju Kurira, roditelji dece iz odeljenja VII/2, uputili su u petak dopis Ministrastvu prosvete u kojem zahtevaju hitnu suspenziju direktorke Snežane Knežević, kao i utvrđivanje njene lične odgovornosti i postupanje prema učenicima i roditeljima tog odeljenja.

Među zahtevima je i suspenzija školskog psihologa Lidije Maksić i školskog pedagoga Jelene Vujičić, i to do okončanja istrage i utvrđivanje njihove lične odgovornosti za nastali tragični događaj.

24sedam/Goran Sivački
 

U OŠ "Vladislav Ribnikar" danas je zvanično počela nastava u obe smene uz prisustvo šest policajaca.

Nezvanično, škola nastavlja s radom, po programu bez ocenjivanja i bez ispitivanja samih učenika.

Ideja da se đaci vrate na nastavu nije dobra

Porodični terapeut Vera Despotović i profesorka engleskog i član Foruma gimnazija Katarina Šćepanović upozorile su da nije dobra ideja da se deca iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" vrate normalnoj nastavi i ocenile da im insistiranje na tome liči na pokušaj da se prikaže da se društvo izborilo sa tako teškom sitauacijom.

Despotovićeva je istakla da joj se čini iz razgovora sa roditeljima čija deca idu u OŠ "Vladislav Ribnikar" da postoji tihi pritisak da deca ipak krenu redovno u školu. 

AP Photo/Darko Vojinovic
 

- Čni mi se da je to više pokušaj sistema da se predstavi slika da je sve jako brzo sređeno i da mi možemo da idemo dalje, što bi bila zlouptreba cele situacije - rekla je Despotovićeva, a taj stav je podržala i Šćepanovićeva.

- Meni se čini da su sve odluke i čitava priča kako će se ponovo krenuti na nastavu način da se prikaže kao - dobro smo se snašli i dobro smo se izborili sa situacijom. Ne mislim da je to tako. To je samop slika - rekla je Šćepanovićeva.

Podsetimo, u nezapamćenom zločinu koji je nedavno potresao Srbiju maloletnik Kosta K. (13) ubio je u OŠ "Vladislav Ribnikar" devet đaka i školskog čuvara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 4sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike