Održana izložba "Nikola Tesla - čovek za budućnost" u prostorijama Vojne akademije u Beogradu

16.05.2023

18:00

0

U prostorijama akademije prikazani su i vizuali sa tekstovima o Teslinom životu i radu, i veliki trafo koji je svirao pesmu „Tamo daleko“

Održana izložba "Nikola Tesla - čovek za budućnost" u prostorijama Vojne akademije u Beogradu
Održana izložba 'Nikola Tesla – čovek za budućnost' - Copyright Vojna akademija

Juče je svečano otvorena izložba Muzeja Nikole Tesle "Nikola Tesla - čovek za budućnost“ u prostorijama Vojne akademije u Beogradu na kojoj su predstavljeni brojni radni modeli koji ukazuju na neke od najvećih pronalazaka i patenata genijalnog naučnika.

U prostorijama akademije prikazani su i vizuali sa tekstovima o Teslinom životu i radu, i veliki trafo koji je svirao pesmu „Tamo daleko“.

Vojna akademija
 

Zvanicama se obratio načelnik Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević istakavši, između ostalog, da je Tesla zahvaljujući svojoj izuzetnosti i genijalnosti ali i svojim osobinama poput upornosti, posvećenosti i askezi uspeo ono što niko pre njega nije.

Vojna akademija
 

Nakon toga gostima se obratila i direktorka muzeja Ivona Jevtić koja je, između ostalog, ukazala na to da je ovaj muzej jedini na svetu koji čuva bogatu ostavštinu Nikole Tesle, kao i da je Muzej Nikole Tesle najposećeniji muzej u Srbiji, da ga godišnje poseti preko 150.000 ljudi.

Osim toga muzej ima bogatu i razvijenu izložbenu aktivnost i na međunarodnoj sceni, pa je tokom prethodnih nekoliko godina izložbe muzeja posetilo je više miliona ljudi. U planu je i nastavak saradnje sa renomiranim institucijama u zemlji i inostranstvu.

Vojna akademija
 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike