Ima 700 pari patika, a nije stonoga! Marku su prve patike ukrali, a danas je najveći kolekcionar na Balkanu! (FOTO/VIDEO)

13.05.2023

20:00

0

Marko Đorđević Maks je najveći kolekcionar patika na Balkanu. U svojoj kolekciji poseduje više od 700 pari!

Ima 700 pari patika, a nije stonoga! Marku su prve patike ukrali, a danas je najveći kolekcionar na Balkanu! (FOTO/VIDEO)
Marko Đorđević, kolekcionar patika - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Marko je rođen sredinom osamdesetih na Novom Beogradu, a zloglasnih devedesetih stasava u dečaka koji trenira košarku i potrebne su mu adekvatne patike za to. U vreme kad je cena patika bila desetostruko veća od prosečne plate, njegovi roditelji mu kupuju prvi par na rate koje će otplaćivati narednih godinu dana. 

- To je ono kad ti mama kaže “nemoj danas da ih nosiš, imaš fizičko, nosi stare”, a ti  imaš te patike počela školska godina i hoćeš da ih nosiš, i onda ulazim u svlačionicu, skidam patike, lepo ih ostavim. Izlazim iz svlačionice, bacim pogled vidim gde stoje, osmeh na licu. Sledeći momenat profesor kaže nekome su ukrali patike dodjite svi u svlačionicu, taj trenutak šoka je neverovatan bukvalno. Samo sam istrčao i pobegao kući da kažem da su mi ukrali”, izjavio je Marko u emisiji “24sedam sa Marom”.

Ni danas mu nije svejedno dok priča o tome, iako sedimo u njegovoj sobi u kojoj je svaki zid iskorišćen za police sa patikama. Ista situacija je i u hodniku, mada je njegova kolekcija toliko velika da dobar deo uopšte ne drži u stanu.

- Možda postoje ljudi koji prodaju patike, pa na lageru imaju više pari patika, ali što se tiče pojedinačnih pari, jesam najveći kolekcionar. Prošle godine sam došao sam do 700 pari patika, od tada je uletelo još. Jednog dana kad to dođe na red, biće izvađeni, sređeni i izbrojani - rekao je voditeljki Mariji Atanasković.

Marko je sjajan primer kako je nešto što je u osnovi bio hobi i ljubav bez nekih materijalnih motiva, može da postane i posao. Moglo bi se reći da je ostvario srpski san da u kancelariju odlazi u patikama i trenerci.

- Ja nemam nijedno odelo, nemam cipele, imam jedino čizme i to je to, jer nemam potrebu za cipelama i neudobne su. Ja ne volim momente da moraš da nosiš nešto da bi ispoštovao, ja to sve ispoštujem, ali u “džordankama”. Ok, obučem crne pantalone, crnu košulju i dole što luđe patike, mogu da budu i zlatne! Na posao idem u patikama, farmerkama, majici, duksu, nekad i trenerci kad sam napolju na nekom snimanju. Preko leta sam u bermudama, tako da je to sasvim legitimno - objašnjava on.

Maks je zbog jednog istorijskog modela patika išao do Bjeljine da kopa po kontejneru, u Južnoafričkoj republici je našao prototip legendarnih “pandurki”, a objasnio nam je i razliku između kolekcionara i obične “stonoge”! Sve to možete saznati ako pogledate novu epizodu emisije “24sedam sa Marom”.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i videa, bez navođenja izvora, autora i embedovanja epizode sa YouTube kanala 24sedam tv.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike