Milena Vasić: Roditelji dece iz "Ribnikara" žele da se deca vrate u školu, ali ne na to mesto

09.05.2023

22:18

0

U ime roditelja, Milena Vasić se zahvalila policiji na brzoj intervenciji i izvođenju dece iz škole, kao i ekipama hitne pomoći koje su pružala pomoć povređenoj deci

Milena Vasić: Roditelji dece iz "Ribnikara" žele da se deca vrate u školu, ali ne na to mesto
Milena Vasić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Glumica Milena Vasić je kao član Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" rekla da roditelji žele da se deca vrate u školu, da imaju ritam, da se integrišu sa vršnjacima i nastavnicima, ali ne u prostoru te škole i mole za pomoć Grad i nadležne da im pomognu kako to da reše.

U ime roditelja, Milena Vasić se zahvalila policiji na brzoj intervenciji i izvođenju dece iz škole, kao i ekipama hitne pomoći koje su pružala pomoć povređenoj deci i roditeljima koji su čekali vesti o deci.

- Nadamo se da će i dvoje drugara koji su teško povređena biti dobro, molimo se za njih svaki dan - rekla je Milena Vasić.

24sedam/Jelena Nikolić
 

Kako je objasnila, roditelji su od škole dobili mejl kojim su obavešteni da će deca iz boravka krenuti u ponedeljak u školu, a ostala deca u sredu. Kako kaže, tu odluku je doneo Krizni štab bez učešća predstavnika roditelja.

- U subotu smo išli po sahranama i tek uveče su krenule da stižu poruke roditelja. Tražili smo hitnu sednicu Saveta roditelja da revidiramo ovu odluku Kriznog štaba, koja je ipak doneta bez roditelja. Jedinstven je stav roditelja da deci treba povratak u školu, treba im ritam, treba im integracija sa vršnjacima, sa nastavnicima, ali ne na tom mestu - naglasila je Milena Vasić.

Ona je u ime roditelja uputila molbu i Gradu i svima nadležnim da pomognu u rešavanju tog tehničkog problema.

- Susret sa traumom je neminovan, niko ne beži od razgovora ali deca treba tu da prolaze i pitaju da li je tu groblje dece. Nama je potrebna struktura, otvoren je boravak da dođu ona deca koja žele, ko ne želi ne mora, i onda imate dvoje dece koje su došla i koja su izložena. Nama je potreban sistem - istakla je Milena Vasić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike