Papa Franja uputio telegram saučešća za žrtve masakra u Srbiji

05.05.2023

23:31

0

Papa Franja uputio je telegram beogradskom nadbiskupu Ladislavu Nemetu, u kojem je izrazio saučešće i duboko žaljenje zbog žrtava dve masovne pucnjave u Srbiji

Papa Franja uputio telegram saučešća za žrtve masakra u Srbiji
Papa Franja - Copyright Profimedia Youtube/EWTN

Papa Franja uputio je telegram beogradskom nadbiskupu Ladislavu Nemetu, u kojem je izrazio saučešće i duboko žaljenje zbog žrtava dve masovne pucnjave u Srbiji, u kojima je ubijeno 17 ljudi, uključujući osmoro učenika. 


U telegramu, koji je u ime papa Franje potpisao državni sekretar Svete Stolice kardinal Pjetro Parolin, papa je preneo svoje „iskreno saučešće i uputio molitve svima koji su pogođeni, kako je naveo, "ovim besmislenim aktima nasilja", prenosi Vatikan njuz.
24sedam/Jelena Nikolić
 


Papa je rekao da je "duhovno sjedinjen sa ljudskom tugom onih koji oplakuju smrt nevinih žrtava".

- Prizivajući utehu i snagu Svetog Duha ožalošćenim porodicama i ranjenima kako bi se održali u svojoj veri, vrhovni arhijerejski sveštenik daje svoj utešni apostolski blagoslov - navodi se u telegramu.

Printscreen/RTS
 

Prvobitno je u sredu 13-godišnji dečak otvorio vatru i usmrtio osmoro učenika i radnika obezbeđenja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu, a potom je u odvojenoj pucnjavi dan kasnije mladić ubio osam osoba, a ranio 14 kada je pucao na meštane više sela u opštini Mladenovac. 


Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike