Bivši učenik "Ribnikara" objasnio gde smo pogrešili: Nama se plasira agresija, zločinci, kriminalci, rijaliti... društvo je puno mržnje!

05.05.2023

14:29

0

"Sa televizije se prenese na društvene mreže 90 odsto toga. U suštini za ovo je krivo društvo i nadležni koji nisu regulisali javni prostor uopšte, a imali su mogućnost i morali su to da urade do sada", izjavaio je Babić

Bivši učenik "Ribnikara" objasnio gde smo pogrešili: Nama se plasira agresija, zločinci, kriminalci, rijaliti... društvo je puno mržnje!
Građani odali počast - Copyright 24sedam/Katarina MIhajlović

Sa mladima se razgovara uslovno rečeno pro forme, nevezano za slučaj višestrukog ubistva u školi "Vladislav Ribnikar", i ne samo da se ne razgovara nego im se plasira tematizacija nasilja u javnosti, rekao je danas učenik Druge beogradske gimnazije Luka Babić. 

"Nama se plasira agresija, nama se plasiraju ratni zločinci, odnosno kako ih neki smatraju herojima, nama se plasiraju kriminalci, nama se plasiraju rijaliti programi, to je ono što se nama plasira", izjavio je Babić za Tanjug. 

Babić je rekao da je za pucnjavu u školi "Vladislav Ribnikar"odgovorno društvo, koje je, kako on kaže, puno mržnje i agresije.

"Mi živimo u društvu mržnje, agresije, pre desetak godina dve ulice od škole "Vladislav Ribnikar" dečko je pretučen do smrti zato što je bio rom, mi živimo jednostavno u okruženju koje mrzi", rekao je Babić. 

Prema rečima Babića, agresivni sadržaj koji se pušta na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, kasnije dospeva na društvene mreže gde je dostpuan mladima. 

"Sa televizije se prenese na društvene mreže 90 odsto toga. U suštini za ovo je krivo društvo i nadležni koji nisu regulisali javni prostor uopšte, a imali su mogućnost i morali su to da urade do sada", izjavio je Babić.

24sedam/Katarina MIhajlović
 

Sagovornik Tanjuga je naveo da se mediji nisu profesionalno ponašali prilikom izveštavanja o tragediji u školi "Vladislav Ribnikar". 

"Prvo su se pojavile neke informacije, pa posle dezinformacije, pošto mediji se nisu baš profesionalno poneli u ovoj situaciji, mnogi su puštale razne informacije, bez uopšte angažmana nadležnih u takvim situacijama", izjavio je on. 

Babović je rekao da je poznavao ubijenog Dragana Vlahovića, koji je bio obezbeđenje u školi "Vladislav Ribnikar" dok je on učio i koji je, prema njegovim rečima, uvek stajao nasmejan na vratima. 

"Uvek nas je ispraćao i dočekivao nasmejan na vratima i uvek bio personifikacija škole "Vladislav Ribnikar". Za sve nas on je prvo lice koje svakog dana vidimo i poslednje lice koje svakog dana vidimo takođe", izjavio je Babić. 

Kako Babić objašnjava, on još uvek nije svestan da je dete ušlo sa pištoljem i počinilo takav zločin u školi u koju je on nekada išao. 

"Ja ne mogu da razaznam da je osmoro dece stradalo u kabinetu u kom sam ja četiri godine učio istoriju, u školi kroz koju sam ja osam godina prolazio", zaključio je Babić. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike