Andonovski: Školi vratiti vaspitnu ulogu, a svako da se zapita šta daje društvu i koje vrednosti treba potencirati

04.05.2023

16:24

0

Ne može da se da univerzalan odgovor na to kako treba da reaguju roditelji, smatra pedagog Nataša Andonovski

Andonovski: Školi vratiti vaspitnu ulogu, a svako da se zapita šta daje društvu i koje vrednosti treba potencirati
Copyright 24sedam/Lj.K.

Specijalni pedagog Nataša Andonovski izjavila je danas da treba vratiti vaspitnu ulogu škole i da se roditelji, uz dobru saradnju sa školama i onim institucijama koje mogu dodatno da pruže podršku, posvete svojoj deci i reaguju na vreme.

Ona je za Tanjug rekla da svaki pojedinac, bilo da je reč o roditelju ili nastavniku, treba da se zapita da li i na koji način može nešto da promeni u svojoj porodici, školi, društvu, na koji način daje doprinos i koje vrednosti treba, na određen način, potencirati, odnosno šta je ono što treba naučiti svoje dete i svog učenika.

"Ne može da se da univerzalan odgovor na to kako treba da reaguju roditelji. Možete li samo da zamislite kako li je tim roditeljima čije je dete učinilo tako nešto, ja prosto ne mogu ni da zamislim. Verovatno će njihova budućnost i život biti strašno teški", napomenula je ona.

Ističe da vršnjačko nasilje može da bude samo pretpostavka da je ono uzrok za tragediju koja se dogodila u školi "Vladislav Ribnikar" u kojoj je maloletni K.K. ubio devet osoba.

Andonovski kaže da će se nakon veštačenja i razgovora sa maloletnim K.K, koji će obaviti tim stručnjaka iz oblasti psihijatrije i psihologije, znati da li je reč o detetu koje ima psihijatrijske probleme.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike