Muk i tišina na intenzivnoj nezi! Šta se dešava iza zatvorenih vrata gde leže ranjeni u masakru na Vračaru?

04.05.2023

12:26

0

Deca osim što su pretrpela povrede, doživela su i veliki stres, pa osim onih osnovnih pitanja, kako su, da li ih nešto boli, nema nekog naročitog razgovora

Muk i tišina na intenzivnoj nezi! Šta se dešava iza zatvorenih vrata gde leže ranjeni u masakru na Vračaru?
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Šta se dešava iza zatvorenih vrata intenzivne negde, gde su smešteni ranjeni u masakru na Vračaru? Muk, prozborene 2-3 kratke rečenice i ništa više.

- Kada lekari dođu do njih oni samo ćute ili spavaju. Razumljivo, deca osim što su pretrpela povrede, doživela su i veliki stres, pa osim onih osnovnih pitanja, kako su, da li ih nešto boli, nema nekog naročitog razgovora - kaže izvor upućen u stanje pacijenata, prenosi Blic.

Nastavnica takođe spava i odmara puno, njoj je potrebno vreme da se oporavi i od povreda i od šoka.

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je jutros da je stanje dvoje učenika i nastavnice, ranjenih u pucnjavi u školi  i smeštenih u Urgentni centar mnogo bolje, da su stabilni i budni, a da je treći učenik takođe budan, ali se njegovo stanje i dalje smatra kritičnim.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Među ranjenima u masakru na Vračaru nalazi se i devojčica A.A. koja je sa teškim povredama glave prebačena na Dečju kliniku u Tiršovoj ulici gde se lekari svim silama bore za njen život.

Direktor Dečije klinike u Tiršovoj dr Siniša Dučić izjavio je da devojčica ima tešku povredu mozga.

A.M./ATAImages
 

- Devojčica koja je juče operisana hitno zbog povreda glave je vitalno ugrožena, u kritičnom stanju i na intenzivnoj nezi. Lekari rade sve da je održe u životu ali joj je jako teško opšte stanje i vitalno je ugrožena - rekao je Dučić novinarima Tanjuga.

Kako mediji pišu, ona je primila pet kesa krvi, dve u toku operacije, tri nakon operacije i njeno stanje je i dalje veoma kritično.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike