Horor bizarne tematike inspirisao dečaka sa Vračara? Film u kome svako može 12 sati da ubija a da ne odgovara, na profilu K. K. (FOTO/VIDEO)

04.05.2023

14:02

0

Autor: Ekipa 24sedam

Zastrašujući prizori zverskog ponašanja kod ljudi, poput onih u "Pročišćenju", očigledno su bili u fokusu K. K. (13), odgovornog za masakr u svojoj osnovnoj školi

Horor bizarne tematike inspirisao dečaka sa Vračara? Film u kome svako može 12 sati da ubija a da ne odgovara, na profilu K. K. (FOTO/VIDEO)
Copyright Printscree/Drustvene mreže

Profili na društvenim mrežama K. K. (13) - odgovornog za masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu u kojem su ubijeni osam đaka i radnik obezbeđenja, a ranjeni šest učenika i jedna nastavnica - ugašeni su tokom današnjeg dana. 

Reč je o profilima na društvenim mrežama Instagram i Fejsbuk koji su glasili na ime dečaka koji je juče izveo krvavi pir.

Inače, učenik je na jednoj od društvenih mreža imao samo 16 prijatelja, među kojima je bio i profil Osnovne škole "Vladislav Ribnikar".

Na toj društvenoj mreži je imao samo dve fotografije, koje bi se mogle opisati kao bizarne. 

Naime, na jednoj je njegova fotografija koja je “provučena” kroz filter, dok se na drugoj može videti zgužvana maramica.

 

Bizarna fotografija koju je K. K. (13) objavio sa samo 10 godina inspirisana je američkim horor serijalom "The Purge" (Pročišćenje).

"Pročišćenje" bez odgovornosti!

Radnja pomenutog serijala smeštena je u neposrednu budućnost u Americi, gde se s ciljem izbavljanja iz ekonomske krize uvodi zakon o pročišćenju - jednoj noći u godini kada je na 12 sati svaki zločin legalan.

Tada cela nacija izlazi na ulice, krade, uništava i ubija, bez odgovornosti. Baš kao u slučaju K. K. (13) odgovornog za masakr na Vračaru, koji, prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica, krivično ne može da odgovara jer nema navršenih 14 godina.

"Pročišćenje", kako je kod nas preveden naslov ovog serijala, po svom scenariju je "dvojako". 

Zločini koji se za tih "12 dozvoljenih sati" dogode dovode do toga da građani tokom ostatka godine budu mirni. Sve to na njih deluje poput neke vrste terapije, a istovremeno se smanjuje broj siromašnih, s obzirom na to da su beskućnici glavna meta onih koji kreću u ubilački pohod. 

Zastrašujući prizori zverskog ponašanja kod ljudi, poput onih u "Pročišćenju", očigledno su bili u fokusu K. K., odgovornog za masakr u svojoj osnovnoj školi. 

Poput "junaka" filma kojim je, prema društvenim mrežama, bio inspirisan, ovaj dečak je imao smišljen i razrađen plan kako života lišiti što veći broj nedužnih.  

"Nasilje i nasilnost: vulgarnost, alkohol, droge" dostupni deci

Takođe, postavlja se pitanje upućenosti najbliže okoline u sadržaj koji naši najmlađi konzumiraju.  

Tako pomenuti horor serijal, na jednom od najpoznatijih servisa za onlajn gledanje, kao donju starosnu granicu za gledaoce navodi 16 godina, uz opis da se radi o ostvarenju koje sadrži seks i golotinju; nasilje i nasilnost: vulgarnost, alkohol, droge i pušenje i zastrašujuće i intenzivne scene.

Stigao toksikološki nalaz

Maloletnom K. K., odgovornom za masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, nakon smeštanja u specijalnu ustanovu odrađen je toksikološki nalaz, čije su analize urađene na VMA, i utvrđeno je da nije bio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci kada je učinio gnusan zločin.

Rezultati toksikološkog nalaza su negativni, te je utvrđeno da je trinaestogodišnji dečak u totalno svesnom stanju počinio masovno ubistvo u svojoj školi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike