Skandal! Kristijan Golubović snimao spot u osnovnoj školi, učenici obučeni u crno: Reagovalo i Ministarstvo prosvete

20.04.2023

15:48

0

Nekadašnji rijaliti učesnik snimao je spot sa grupom Crni Cerak

Skandal! Kristijan Golubović snimao spot u osnovnoj školi, učenici obučeni u crno: Reagovalo i Ministarstvo prosvete
Kristijan Golubović - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Kristijan Golubović posetio je Osnovnu školu "Đura Jakšić" na Kanarevom brdu za vreme nastave, zbog čega su se roditelji razbesneli.

Bivši robijaš i učesnik "Zadruge" došao je u osnovnu školu zajedno sa članovima grupe Crni cerak,  kako bi snimio spot za pesmu. 

U videu Golubović sedi za katedrom, dok su ispred njega u klupama đaci obučeni u crne majice.

- Vaš omiljeni profesor - piše na video snimku koji je Kristijan podelio na Instagramu, dok se ispod snimka nižu komentari da taj potez "nije realan". U videu se čuje i kako Kristijan priča:

- Ovo ćemo posle da stavljamo... To je čuvena učionica sa decom sumnjivog rasta. Ajmo jednom "helooo".

Foto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/KRISTIJAN.KRILE_OFFICIAL
Kristijan Golubović u školi

 

Reagovalo Ministarstvo prosvete

Kao bivši osuđivani kriminalac, koji nikako ne može biti uzor deci, reagovalo je i Ministarstvo prosvete, te i uznemireni roditelji koji su masovno osudili potez škole.

Ministarstva prosvete zatražilo je od prosvetne inspekcije da hitno izvrši nadzor u OŠ "Đura Jakšić" u Rakovici, nakon saznanja da je u toj školi sniman spot u kome učestvuje Kristijan Golubović.

Foto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/KRISTIJAN.KRILE_OFFICIAL
Kristijan Golubović u školi

- Iako organi škole imaju pravo da autonomno donose odluke o korišćenju školskog prostora, Ministarstvo prosvete osuđuje svaku zloupotrebu školskog prostora, jer je škola mesto gde se stiču znanja i uči o društvenim vrednostima. Učionica nije mesto gde se koristi neprimeren rečnik i omalovažavanje. Škole i sve aktivnosti koje škole realizuju u okviru obrazovno-vaspitnog procesa i vannastavnih aktivnosti, su dužne da neguju i razvijaju vrednosti poštovanja, tolerancije, empatije, nenasilne komunikacije. Zaposleni su u obavezi da kreiraju podsticajno i bezbedno okruženje za neometan rast i razvoj svakog deteta - saopšteno je iz ministarstva, prenosi Kurir.

Crni Cerak: Hvala što brinete

O ovom skandalu oglaisli su se i ostali akteri, grupa Crni Cerak.

- Kristijan nije bio ni na kakvom predavanju ili poseti škole kakvom navodite, učionica je bila isključivo lokacija za snimanje, sa akterima koji nisu iz te škole, i koji su za to dobili dozvole roditelja. Snimanje je sprovedeno za vreme nastave, najsuptilnije što smo mogli, bez prethodnog najavljivanja u javnosti .Hvala što brinete za decu - napisali su oni.

Foto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/KRISTIJAN.KRILE_OFFICIAL
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike