Niški hirurzi eliminisali liste čekanja! Radili prekovremeno, besplatno i vikendom da bi olakšali pacijentima

10.04.2023

00:30

0

Ovu neverovatnu vest podelio je direktor Klinike za kardiohirurgiju dr Dragan Milić i naglasio da nijedan pacijent koji prođe anesteziološku ambulantu neće čekati operaciju duže od 5-15 dana

Niški hirurzi eliminisali liste čekanja! Radili prekovremeno, besplatno i vikendom da bi olakšali pacijentima
Copyright Twitter/Printscreen

Posle skoro 100 dana, bez dodatne finansijske nadoknade, Klinika za kardiohirurgiju u Nišu održala je obećanje - liste čekanja su otišle u zaborav

Ovu neverovatnu vest podelio je direktor Klinike za kardiohirurgiju dr Dragan Milić i naglasio da nijedan pacijent koji prođe anesteziološku ambulantu neće čekati operaciju duže od 5-15 dana.

- Posle gotovo 100 dana rada i 12 uzastopnih radnih vikenda cilj koji je postavila naša Klinika za kardiohirurgiju UKC Niš da se eliminišu sve liste čekanja za kardiovaskularne operacije je ostvaren! Liste čekanja od danas na našoj klinici ne postoje - napisao je i dodao da se od danas klinika vraća na redovan režim rada.

 

 

Kako je ranije za naš portal rekao doktor Milan Lazarević, pomoćnik direktora Klinike za kardiohirurgiju i transplantaciju UKC Niš, ideja o ovom poduhvatu rodila se spontano, a potekla je od 34 lekara kolegijuma Klinike za kardiohirurgiju.

Kakoo nam je objasnio, koliko god su se trudili, liste čekanja od tih nekih 130 pacijenata nisu jenjavale.

- Da bismo našim pacijentima dali šansu za život, jer na tim listama čekanja ljudi i umiru, mi smo došli na ideju da i vikendima smanjimo tu listu čekanja tako što ćemo raditi više, da svim pacijentima pružimo istu šansu da prežive - rekao je on za 24sedam.

Kako smo tada čuli, lekari su želeli da pomognu pacijentima, ali i da se na ovaj način oduže i otadžbini koja je ulagala u njihovo obrazovanje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike