Roditelji više ne moraju da brinu da li će deca pojesti plastelin! Niške učenice napravile hit smesu - može za igru, a može i da se jede!

13.03.2023

08:15

0

Autor: Maja Kostić

Nesvakidašnji izum niških đaka je zdrav i služi za razvijanje fine motorike kod dece starije od tri godine

Roditelji više ne moraju da brinu da li će deca pojesti plastelin! Niške učenice napravile hit smesu - može za igru, a može i da se jede!
Plastelin koji se jede - Copyright Printscreen Facebook Pravno-poslovna škola Niš

Učenice Pravno-poslovne škole u Nišu došle su na ideju da naprave plastelin za igru, ali koji je skroz drugačiji od onoga čime se deca obično igraju.

Naime, ovaj plastelin sem igranja može i da se jede! Nesvakidašnji izum niških đaka je zdrav i služi za razvijanje fine motorike kod dece starije od tri godine, a prvenstveno je namenjen deci sa posebnim potrebama i autizmom. 

Narandža, limun, kivi, kakao ili cimet samo su neki od ukusa jestivog plastelina za igru koji učenice ove škole, zasada, prodaju samo preko društvenih mreža.

 

 

Noćna mora svakog roditelja je kada dete počne da stavlja u usta sve što može da dohvati. Zato su učenice Pravno-poslovne škole u Nišu i napravile do sada neviđeni i drugačiji plastelin.

- Plastelin koji mi radimo posebnu primenu ima u radu sa decom sa smetnjama u razvoju i autizmom. Uostalom, dobar je za svu malu decu za koje roditelji brinu dok se igraju plastelinom da ga ne bi progutali. Jestivi plastelin i da stave u usta nije strašno jer je napravljen od jestivih sastojaka i ukusan je. Trudimo da se plastelin pravimo od zdravih namirnica. A to je med, heljdino mleko u prahu i sličnih namirnica koje su zdrave - kaže Petra Cvetkov iz Pravno-poslovne škole u Nišu.

Ovaj proizvod je namenjen pre svega za igru, ali će svakako olakšati i život roditelja koji brinu o bezbednosti svojih mališana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike