Petra bila vicešampionka Evrope u fudbalu a slučajno joj otkrili rak pluća: Ma baš me briga, to je za mene ništa! Evo sutra idem na fudbal!

08.04.2023

20:16

0

Petra se godinu dana lečila od raka pluća, a kaže da je više brinula njena rodbina nego ona

Petra bila vicešampionka Evrope u fudbalu a slučajno joj otkrili rak pluća: Ma baš me briga, to je za mene ništa! Evo sutra idem na fudbal!
Petra Simić - Copyright Foto: Jelena Branković

Petra Simić kaže da ima "33 godine nezvanično a zvanično 65" ali je aktivna fudbalerka i bavi se sportom. Ova žena bila je sa svojim klubom "Sloga" iz Zemuna čak i vicešampionka Evrope! 

Međutim, jednog dana 2021. godine sasvim slučajno je saznala da ima tumor pluća, koji je najopasnija vrsta raka u Srbiji.

Otkrili su joj ga kada je počela da ima probleme sa grlom koje je otkrila, kako kaže, kada nije mogla više da peva sa društvom po kafanama!

Iako se veliki broj ljudi uplaši, ova žena kaže da je njena reakcija kada su joj saopštili bila "nikakva".

- Ma baš me briga. Ja sam se pet-šest godina unazad bavila tumorima i rakovima svoje kume, pa sestričine, prijateljice jedne, druge, treće... vodila sam ih na terapije i učestvovala u njihovom lečenju. I onda mene to ništa nije dotaklo zato što su one dobro prošle, psihički su bili jake a ja sam im bila podstrek da idemo dalje. Ali i da moraju da jedu, spavaju... i danas su žive. Tako da kada sam ja obolela smatrala sam da je to za mene ništa. I jeste ništa! - izjavila je ona za 24sedam.

Foto: Jelena Branković
Petra Simić

Od raka pluća lečila se oko godinu dana i u martu je imala kontrolu gde su joj rekli da nema ništa na plućima. 

- Nema ništa i sve je čisto. Sve je stalo i tumor je ubijen. Odlično sam podnela terapiju. Nisam imala mučnine. Ja ništa ne osećam, živim normalno i samo slušam struka šta mi kaže - priča ona.

Jedina stvar koje je morala da se odrekne dok se lečila bila je njena najveća ljubav - fudbal.

- Prekinula sam bavljenje sportom, fudbalom. Sad sam počela malo da stajem na gol, ne bih baš odmah da krenem u napad. Branim im ali sam super! Mi smo veterani "Sloge" Zemun a bili smo vicešampioni Evrope! Igramo 40 godina fudbal i dan danas. Svake subote smo u školi "Petar Drapšin" - kaže ona.

Međutim, sem što "šuta loptu" Petra se bavi i plivanjem kada joj vremenske prilike dopuste.

- Leti na Adi plivamo, posle igramo fudbal. Meni kad su rekli da imam tumor, ja nisam mogla da verujem - priča ova vesela žena.

Foto: Jelena Branković
 

Prošla je dva ciklusa hemioterapije, i praktično je izlečena. Ali je zato njena porodica to podnela mnogo teže.

- Oni su umesto mene plakali, nisu spavali, nisu jeli a ja sam furala svoj fazon! Moja sestričina je jurila lekare, čitala nalaze... ja pročitam otpusnu samo da vidim kada treba sledeći put da dođem. Ništa me nije interesovalo! Sestričina je to čitala, a ja sam joj rekla: "Mene ništa to ne interesuje, a ti čitaj za sebe!" - priča Petra.

Dodaje da ona nije lekar i da je zbog toga nije ni zanimalo šta joj piše u otpusnim listama. Nastavila je da živi normalno, pa između ostalog i da šeta svaki dan.

- Evo danas sam došla sa posla, radila sam od 11 do 18 časova. Sutra idem na fudbal! Idem u kafane na muziku, aktivna sam i vodim normalan život. Jedem spavam, ne boli me ništa, funkcionišem... - kaže Petra.

U kafane je išla čak i dok se lečila, kako kaže njena sestričina, samo na sok!

- Ja sam zato i otišla kod lekara da vidim šta mi je sa grlom jer sam bila glavni pevač! A ne zbog tumora pluća. Nisam ga ni osećala! Ali sada pevam na svim proslavama - ispričala nam je Petra.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike