Naši heroji idu na dalek put: Ispraćaj pripadnika Vojske Srbije u misiju Evropske unije (FOTO)

05.04.2023

21:56

0

Oni će zameniti medicinsko osoblje Vojske Srbije koje je u Centralnoafričkoj Republici angažovano od oktobra prošle godine

Naši heroji idu na dalek put: Ispraćaj pripadnika Vojske Srbije u misiju Evropske unije (FOTO)
Copyright Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Svečanost povodom ispraćaja kontingenta Vojske Srbije u misiju Evropske unije za obuku bezbednosnih snaga Centralnoafričke Republike (CAR) održana je u Centru za mirovne operacije u kasarni „Banjica“ u Beogradu.

U sastavu srpskog kontingenta koji će u ovoj vojnoj operaciji EU provesti narednih šest meseci su štabni oficir na dužnosti načelnika sanitetske službe i šestočlani medicinski tim koji će biti zadužen za preventivnu zdravstvenu zaštitu i ambulantno lečenje pripadnika međunarodnih snaga, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. 

Oni će zameniti medicinsko osoblje Vojske Srbije koje je u Centralnoafričkoj Republici angažovano od oktobra prošle godine.

Današnjem ispraćaju su prisustvovali načelnik Operativne uprave (J-3) Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Želimir Glišović i šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre.

Vojska Srbije je učešće u misiji EU u CAR započela 2016. godine. Angažovanjem u mirovnim operacijama, kako Ujedinjenih nacija tako i Evropske unije, Vojska Srbije, osim izgradnji i očuvanju mira u svetu, aktivno doprinosi i jačanju spoljnopolitičke pozicije naše zemlje. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike