Zimske gume nisu obavezne posle 1. aprila, ali jesu preporučljive danas: Sneg zadavao muke u saobraćaju

04.04.2023

21:03

0

Autor: 24sedam

Zimske gume su obavezne na vozilima od 1. novembra do 1. aprila kada se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Posle toga nisu obavezne, ali je preporučljivo i nije kažnjivo ako vozač ima zimske gume

Zimske gume nisu obavezne posle 1. aprila, ali jesu preporučljive danas: Sneg zadavao muke u saobraćaju
Sneg u Beogradu - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Zamenik komandira za uviđaje saobraćajnih nesreća Ivica Bulatović rekao je danas da je od ponoći  do 15 časova prijavljeno oko 70 saobraćajnih nezgoda izazvanih snegom koji je pao u aprilu, u kojima je 12 osoba lakše povređeno.

Uzrok nesreća je uglavnom neprilagođena brzina stanju puta i uslovima, odnosno nepoštovanje propisa u saobraćaju.

Najviše nezgoda dogodilo se između 7 i 10 časova, gde je za tri sata prijavljeno više od 30 saobraćajnih nesreća, zbog čega je bio dodatno angažovan određen broj patrola.

- Zimske gume su obavezne na vozilima od 1. novembra do 1. aprila kada se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Posle toga nisu obavezne, ali je preporučljivo i nije kažnjivo ako vozač ima zimske gume - rekao je Bulatović.

On je pozvao vozače da bez preke potrebe ne izlaze na put i da sagledaju svoje mogućnosti upravljanja vozilom, kao i tehničke mogućnosti vozila, odnosno da li je dovoljno tehnički opremljeno za trenutne uslove.

24sedam/G. F.
 

Bulatović je za Tanjug rekao da su u Uzun Mirkovoj ulici oborena dva pešaka, dok je u Ulici Tošin bunar prilikom kočenja autobusa povređeno troje putnika.

Nesreća se dogodila i na Miljakovcu, kada je drvo usled tereta od snega, palo na dve devojčice, nakon čega su prevezene u Tiršovu.

I u Bloku 23 drvo je palo i u potpunosti uništilo jedno parkirano vozilo, a pukom srećom niko nije povređen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike