Vreme u Srbiji danas oblačno i toplije: Pre podne suvo sa dužim sunčanim intervalima, popodne moguća kiša - temperatura će ići do 20 stepeni

02.04.2023

06:45

0

Autor: L. Đ. T.

Tokom noći se očekuje naoblačenje, na severu i zapadu mestimično sa kišom uz pojačanje severnog vetra

Vreme u Srbiji danas oblačno i toplije: Pre podne suvo sa dužim sunčanim intervalima, popodne moguća kiša - temperatura će ići do 20 stepeni
Vreme u Srbiji - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) danas se u Srbiji očekuje promenljivo oblačno i toplije vreme, pre podne suvo sa dužim sunčanim intervalima, a posle podne ponegde sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima koji će na jugozapadu ponegde biti praćeni i grmljavinom.

Vetar slab i umeren severni i severozapadni, na istoku povremeno i jak.

Najniža temperatura od 2 do 8, a najviša dnevna od 16 do 20 stepeni. Tokom noći naoblačenje, na severu i zapadu mestimično sa kišom uz pojačanje severnog vetra.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
 

Prognoza za naredne dane

U ponedeljak se u Srbiji očekuje pretežno oblačno, vetrovito i hladnije vreme sa kišom, na planinama sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača (15 do 20 cm odnosi se na ponedeljak posle podne, uveče i u toku noći ka utorku), lokalno i sa velikom količinom padavina, naročito u centralnim, istočnim i južnim krajevima, gde se očekuje od 20 do 40 mm kiše za 12 h.

Najniža temperatura od 2 do 7, a najviša od 10 do 14 stepeni, posle podne u padu.

U utorak pretežno oblačno, hladno, na severu suvo, a južnije od Save i Dunava mestimično sa susnežicom i snegom uz dalje manje povećanje visine snežnog pokrivača.   

Od srede promenljivo oblačno, u većini krajeva suvo i malo toplije, dok se padavine očekuju samo još u sredu ponegde na jugu i jugoistoku, a novo jače naoblačenje sa kišom očekuje se krajem perioda.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike