Ne odlažite kapute, nek vas ovo sunce ne zavara! Od vikenda totalni preokret, ciklon nam vraća zimu

30.03.2023

12:39 >> 13:23

0

Autor: J.N.

Današnji sunčan dan i temperature koje će u najtoplijem delu dana dostići i 20 stepeni i petak kao najtopliji dan u nedelji sa 22°C predstavljaju "zatišje pred buru"

Ne odlažite kapute, nek vas ovo sunce ne zavara! Od vikenda totalni preokret, ciklon nam vraća zimu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Iako smo kalendarski zakoračili u proleće niske temperature ovih dana ne odaju utisak da je počelo "omiljeno godišnje doba".

Imali smo sneg, jak olujni vetar, temperature nalik jesenjim, a za naredne dane meteorolozi najavljuju - ne odlažite toplu garderobu, trebaće vam.

Današnji sunčan dan i temperature koje će u najtoplijem delu dana dostići i 20 stepeni i petak kao najtopliji dan u nedelji sa 22°C predstavljaju "zatišje pred buru", jer nam od noći ka suboti stiže prolazno pogoršanje uz kišu i pljuskove.

Tokom vikenda se preko centralne Evrope očekuje premeštanje ciklona. U sklopu ciklona očekuje se i premeštanje hladnog fronta i on će već u petak uveče stići do severa, a u subotu i do ostalih predela Srbije.

pritnscreen/RHMZ
 

 

Ni sa snegom se nismo pozdravili, biće ga ali u predelima preko 1.000 m nadmorske visine. Maksimalne temperature tokom vikenda neće prelaziti 14. podeok.

Drugog dana vikenda očekuje nas promenljivo oblačno vreme uz moguću pojavu lokalne kiše ili pljuska.

Proleće tek od 20. aprila

Definitivnog otopljenja još neće biti, saglasni su meteorolozi.

- Tek posle 20. aprila možemo očekivati toplo proleće, iako će, svakako, od 10. aprila biti toplije - rekao je nedavno meteorolog Nedeljko Todorović.

Međutim, dok ne stignemo do tog 10. aprila, očekuje nas pogoršanje i zahlađenje.

printscreen/Accuweather
 

U utorak i u sredu snažan ciklon nalaziće se istočnije od Srbije, iznad Karpata, tako da se do Srbije očekuje prodor vrlo hladne vazdušne mase sa severa Evrope.

Istovremeno, nad Jadranskim morem i našim područjem očekuje se kruženje visinskog ciklona. U svim predelima Srbije padaće kiša, u brdsko-planinskim predelima sneg.

Uz dalji pad temperature vazduha, susnežica i sneg očekuju se ponegde i u nižim predelima, naročito u južnim, centralnim i zapadnim predelima Srbije, ali i u višim delovima Beograda.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike