Ministarstvo potvrdilo - devojčica zatočena u stanu na Zvezdari nije upisana u školu!

29.03.2023

08:03

0

Autor: J.S.J.

Inače, evidenciju o deci koja treba da krenu u prvi razred po zakonu vodi opština.

Ministarstvo potvrdilo - devojčica zatočena u stanu na Zvezdari nije upisana u školu!
Stan u kome se desilo stravično nasilje - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Devojčica (8), koju je otac Uroš Pašajlić, kako se sumnja, držao zatočenu u stanu u Zvezdari, nije bila upisana ni u jednu školu, potvrdili su u Ministarstvu prosvete.

RTS navodi da zato škola i nije mogla da reaguje na zanemarivanje niti da obavesti nadležne.

Takođe, precizira se da evidenciju o deci koja treba da krenu u prvi razred po zakonu vodi opština. U Ministarstvu za brigu o porodici navode sa će biti utvrđeno ko je napravio propust. 

 - Ono što ćemo uraditi u narednom periodu je da ćemo izvršiti nadzor nad stručnim radom gradskog centra za socijalni rad u Beogradu u postupku koji su ranije vodili u odnosu na ovu porodicu koja je bila na njihovoj evidenciji, a takođe ćemo izvršiti nadzor i u odnosu na postupanje gradskog centra za specijalni rad u odnosu na postupanje nakon ovog događaja - ističe Vukota Vlahović, Ministarstvo za brigu o porodici.

Dete je sada na sigurnom, trenutno se oporavlja u  Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj. O njenoj daljoj sudbini odlučiće Centar za socijalni rad. Otac je juče uhapšen.

Povodom ovog slučaja je reagovao je i zaštitnik građana – pokrenuo je kontrolu šest institucija – centara za socijalni rad, domova zdravlja, škole, policije, nadležnih ministarstava. 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike