Ako idete kroz kotline, pazite - magla otežava vožnju! I kolovozi su danas klizavi i vetar ponegde duva

28.03.2023

07:27

0

Autor: J. S. J.

Vožnju će danas dodatno otežavati jak severozapadni vetar, pa je dodatnu pažnju potrebno obratiti na mostovima i preko nadvožnjaka

Ako idete kroz kotline, pazite - magla otežava vožnju! I kolovozi su danas klizavi i vetar ponegde duva
Automobili u saobraćaju - Copyright Freepik

Magla jutros može otežavati vožnju po kotlinama, na putevima u nižim predelima kolovozi će zbog kiše povremeno biti mokri i klizavi, dok je na putevima u planinskim predelima moguć sneg, saopštio je Auto-Moto Savez Srbije (AMSS).

Vožnju će danas dodatno otežavati jak severozapadni vetar, pa je dodatnu pažnju potrebno obratiti na mostovima i preko nadvožnjaka jer na njima vetar dostiže najveću brzinu, kao i na putevima kroz šumska područja.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima: II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik, II A-197 Kumanica - Preko Brdo - Duga Polјana, II A-198 Odvraćenica - Preko Brdo, II A-210 Kopaonik - Rudnica i II A-211 Kopaonik - Jaram.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

U Srbiji je danas osvanulo hladno jutro, a meteorolozi kažu da živa i u toku dana neće prelaziti 10.podeok. Kiša se i danas očekuje.

Zadržavanja na granicama

AP Photo/Visar Kryeziu
 

 

Prema informacijama Uprave granične Policije Republike Srbije dobijenim u 5.15 sati na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila

. Teretna vozila na graničnom prelazu Horgoš na izlazu čekaju 300 minuta, na Kelebiji, Bezdanu i Šidu 240 minuta, na Batrovcima 180, a na Gradini 60 minuta.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike