Ministarka Kisić otvorila Vaskršnji bazar rukotvorina žena (FOTO)

24.03.2023

15:43

0

Ministarka je izrazila zahvalnost porodici Karađorđević na organizovanju tradicionalnih bazara rukotvorina, na kojima žene imaju priliku da izlože unikatne ručno rađene proizvode

Ministarka Kisić otvorila Vaskršnji bazar rukotvorina žena (FOTO)
Copyright Foto: Tanjug/ Dejan Urošević

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić izjavila je danas, otvarajući tradicionalni Vaskršnji bazar rukotvorina žena, koji je u Beogradu organizovala Fondacija "Princeza Katarina", da je žena stub svake porodice i svakog društva.

Kisić je ukazala da je "porodica najvažnija osnova svakog čoveka, jer je ona izvor ljubavi, snage i energije" i dodala da je uvek srećna kada ima priliku da iznova vidi koliko su žene kreativne, sposobne i spretne i kako zahvaljujući svojoj energiji, istrajnosti i maštovitosti prave prava umetnička dela i na taj način doprinose da njihove porodice žive kvalitetnije.

Foto: Tanjug/ Dejan Urošević
 

Ministarka je izrazila zahvalnost porodici Karađorđević na organizovanju tradicionalnih bazara rukotvorina, na kojima žene imaju priliku da izlože unikatne ručno rađene proizvode, ističe se u saopštenju resornog ministarstva.

Katarina Karađorđević istakla je da su na Bazaru izloženi proizvodi žena koje su bile primorane da napuste sigurnost svojih domova i život nastave daleko od njih, a čije su rukotvorine jedinstvene i izrađene sa puno ljubavi.

Foto: Tanjug/ Dejan Urošević
 

- Uz pomoć svojih radova ove žene su doprinosile svojim porodicama. Ovo je zaista poseban dan za sve nas, jer zajedno možemo da uradimo nešto veliko i bitno za društvo - rekla je princeza Katarina, koja je zahvalila ministarki Kisić na podršci i što prepoznaje značaj tradicionalnih bazara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike