Preminula je, ali će sećanje na nju večno živeti: Princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina na sahrani kraljice Elizabete II (FOTO)

19.09.2022

16:52

0

Danas je tužan dan za nas kada smo rekli poslednje zbogom mojoj kumi - naveo je princ Aleksandar

Preminula je, ali će sećanje na nju večno živeti: Princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina na sahrani kraljice Elizabete II (FOTO)
kraljica elizabeta profimedia-0724165902(1) - Copyright Profimedia

Princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević prisustvovali su danas u Londonu državnoj sahrani kraljice Elizabete II, a večeras će prisustvovati i službi u kapeli Svetog Ðorđa.

- Danas je tužan dan za nas kada smo rekli poslednje zbogom mojoj kumi, izuzetnom monarhu koji je neizbrisivo obeležio vreme u kom živimo, kao najduže vladajući suveren Ujedinjenog Kraljevstva - naveo je princ Aleksandar i dodao da je siguran da će kralj Čarls III, njegov ujak, biti dostojan sledbenik svoje velike majke, saopšteno je iz kabineta Karađorđevića.

Princ Aleksandar je dodao da je uvren i da će novi kralj istom odanošću i odlučnošću služiti svom narodu i svojoj zemlji kao monarh Ujedinjenog Kraljevstva i ostalih Krunskih zemalja Komonvelta i da će ga u tome voditi kraljičin izuzetan primer.

- Preminula je, ali će sećanje na nju večno živeti, a svi koji smo je poznavali ćemo ga brižljivo čuvati. Zahvalan sam na svim trenucima koje smo zajedno podelili, na njenim ljubaznim i brižnim rečima i na njenoj ljubavi - rekao je Karađorđević.

Profimedia
 

Kraljica Elizabeta je zajedno sa ocem, kraljem Džordžom VI, bila kuma princa Aleksandra, a krštenje su obavili patrijarh Gavrilo i vladika Nikolaj Velimirović 24. oktobra 1945. godine u Vestminsterskoj opatiji.

Kralj Čarls III ujak je princa Aleksandra - njegov otac, princ Filip, pokojni Vojvoda od Edinburga, bio je sin grčkog i danskog princa Andreja, brata grčkog Kralja Konstantina, pradede po majci princa Aleksandra Karađorđevića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike