Ministri Ružić i Memić na sastanku sa akademcima: Doneta odluka o produženju roka za stare studente!

24.03.2023

14:02

0

Ministri su istakli dosadašnju dobru saradnju sa studentskim organizacijama i da je cilj ovakvog dijaloga da se iznedre nove ideje za podršku studentima tokom školovanja

Ministri Ružić i Memić na sastanku sa akademcima: Doneta odluka o produženju roka za stare studente!
Ministar Ružić sa studentima - Copyright Printscreen/ Ministarstvo prosvete

Ministar prosvete Branko Ružić i ministar turizma i omladine Husein Memić razgovarali su danas sa predstavnicima Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) i Studentske konferencije akademija i visokih škola Srbije o temama važnim za studente, među kojima je i izmena Zakona o visokom obrazovanju koja podrazumeva produžetak roka za završetak strudija za takozvane studente za još tri godine.

Ministri su istakli dosadašnju dobru saradnju sa studentskim organizacijama i da je cilj ovakvog dijaloga da se iznedre nove ideje za podršku studentima tokom školovanja. Jedan od važnih preduslova je i nastavak uključivanja predstavnika studenata u sva tela koja donose odluke koje su važne za studente. Ružić je naveo da je jedna od tih institucija i Nacionalni savet za visoko obrazovanje i da treba razgovarati o načinu učešća predstavnika studenata u tom telu.

Ministar turizma i omladine Husein Memić istakao je da je trenutno u toku priprema novog Zakona o mladima za koji se očekuje da bude u skupštinskoj proceduri do kraja godine. Ministar Memić je ohrabrio predstavnike studenata da kao članovi radne grupe daju svoje predloge i aktivno učestvuju u procesu. Predsednica SKONUS-a Margareta Smiljanić iznela je danas ministrima neke od predloga izmena Zakona o visokom obrazovanju i Zakona o mladima. Navela je da je važno da sistemskim učešćem.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike