Izgovorite ove rečenice i molitvom spasite sebe od nesreća: Svetitelj kog slavimo postaće vaš anđeo čuvar

18.03.2024

06:55

0

Autor: 24sedam

Prema predanju njega je Arhangel Mihailo štitio tokom života, pa on sada pazi i čuva vernike,, dolazi i vodi kroz život ljude koji mu se molitvom obrate za pomoć

Izgovorite ove rečenice i molitvom spasite sebe od nesreća: Svetitelj kog slavimo postaće vaš anđeo čuvar
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave svetog mučenika Konona Isavrijskog, koji je zbog svoje vere i istrajnosti strašno stradao, a prema narodnom predanju ako mu se danas pomolite i izgovorite ove reči, on će postati vaš anđeo čuvar.

Prema predanju i hrišćanskom verovanju, bio je poučen u veri Hristovoj i kršten u ime Presvete i Životvorne Trojice od samoga Arhangela Mihaila.

Njega je do same smrti pratio ovaj anđeo Božji.

Priča kaže da je čitavog života bio privučen ne ovozemaljskim blagom već duhovnim i nebeskim.

Kada su ga roditelji silom oženili, prvo veče je uzeo sveću, stavio pod sud i pita suprugu “Šta je bolje, svetlost ili tama?”

Ona odgovori: “Svetlost”.

Molitva koja vas štiti

Kao što je Arhangel Mihailo bdio nad Kononom tokom života, predanje kaže da ovaj svetitelj pazi i čuva vernike. Poput anđela čuvara, dolazi i vodi kroz život ljude koji mu se molitvom obrate za pomoć.

- Mučenik Tvoj Gospode, Konon, u stradanju svome je primio nepropadljivi venac, od Tebe Boga našega, jer imajući pomoć Tvoju mučitelje pobedi, a razori i nemoćnu drskost demona. Njegovim molitvama spasi duše naše.

Tada joj on poče govoriti o veri Hristovoj, duhovnom životu kao boljem i lepšem od telesnog te prema predanju tako uspe da i nju, a potom i svoje roditelje, privede u veru Hristovu.

Kada su mu roditelji preminuli ubrzo se razbolela i umrla i supruga, povukao se i posvetio postu i molitvi.

Kako je živeo u vreme progona hrišćana, uhapšen je i bačen u tamnicu gde je mučen. Međutim, bolesnici koji su došli u dodir sa njegovom krvlju odmah su se izlečili, pa se priča o čudu nadaleko proširila.

Sveti mučenik Konon Isavrijski umro je u II veku u svom rodnom gradu. Srpska pravoslavna crkva slavi ga 5. marta po crkvenom, a 18. marta po gregorijanskom kalendaru.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike