Ministarka Vujović u Aleksandrovcu: Novi gasni kotlovi za bolji kvalitet vazduha

14.02.2023

11:37

0

Autor: R.M.

Ministarstvo ZŽS je opredelilo 220 miliona dinara za sufinansiranje zamene kotlova i 170 miliona dinara za sufinansiranje zamene individualnih ložišta

Ministarka Vujović u Aleksandrovcu: Novi gasni kotlovi za bolji kvalitet vazduha
Irena Vujović u Aleksandrovcu - Copyright Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas Dom zdravlja „Dr Dobrivoje Ger Popović“ u Aleksandrovcu, gde je stari kotao na lož ulje zamenjen sa tri nova gasna kotla sa pratećom opremom.

Novi kotlovi zagrevaju 5.600 kvadratnih metara Doma zdravlja, gde spadaju centralna zgrada sa opštom praksom, laboratorija, dečiji dispanzer, ginekologija, stacionar, radiologija i kovid ambulanta. Realizacijom ovog projekta dat je doprinos čistijem vazduhu i boljem kvalitetu života građana ove opštine.

Ministarstvo zaštite životne sredine
Ministarka Vujović u Aleksandrovcu

„Rezultat naših zajedničkih napora sada je i bolji kvalitet vazuduha, ali nismo završili sve. Najveći deo zagađenja vazduha u naseljima rezultat je starih kotlova i ložišta. Zato smo i prošle nedelje raspisali konkurs za dalju zamenu kotlova i individualnih ložišta. U cilju poboljšanja kvaliteta vazduha, Ministarstvo ZŽS je opredelilo 220 miliona dinara za sufinansiranje zamene kotlova i 170 miliona dinara za sufinansiranje zamene individualnih ložišta, ali i dodatnih 100 miliona za pošumljavanje “, rekla je Vujović.

 

Priznanje od Aleksandrovca

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović primila je danas, na svečanoj sednici povodom Dana opštine Aleksandrovac, Februarsku nagradu - priznanje za doprinos zaštiti životne sredine u ovoj opštini.

Ona se zahvalila na priznanju i domaćinima čestitala Dan opštine i slavu Svetog Trifuna sa željom da se Aleksandrovac i dalje uspešno razvija.

„Sigurna sam da ćemo i u budućnosti nastaviti uspešnu saradnju koja je od značaja za podizanje kvaliteta zaštite životne sredine i bolji život u Aleksandrovcu“, rekla je Vujović

Ministarka je izrazila nadu da će i druge opštine slediti primer Aleksandrovca.

Ministarstvo zaštite životne sredine
 

„Iskoristila bih priliku i da pozovem žitelje Aleksandrovca da zajedno gradimo zdraviju životnu sredinu i čistiji vazduh u našoj Srbiji“, dodala je ona.

Podsetivši i na dodatne aktivnosti, poput pošumljavanja, koje se sprovode u cilju smanjenja aerozagađenja, ministarka Vujović je istakla da je Vlada

Republike Srbije postavila zdraviju, čistiju i zeleniju Srbiju kao jedan od prioriteta.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike