Bravo, ljudi! Za Tursku i Siriju do sada uplaćeno 2,8 miliona dinara Crvenom krstu Srbije

09.02.2023

08:24

0

Ambasador Turske Hami Aksoj je izjavio da je ambasada otvorila broj telefona za one koji žele da pomognu i račun u Halk banci

Bravo, ljudi! Za Tursku i Siriju do sada uplaćeno 2,8 miliona dinara Crvenom krstu Srbije
nesreća nikada ne ide sama - Copyright AP Photo

Preko računa Crvenog krsta Srbije za 36 sati uplaćeno je 2,8 miliona dinara pomoći za stanovništvo Turske i Sirije, koja je stigla od 742 pojedinca i pravnih lica, izjavio je danas generalni sekretar CK Srbije Ljubomir Miladinović.

Miladinović je rekao da je uplata novčane pomoći za ljude pogođene zemljotresom najbrži put da pomoć stigne do njih.

On je za TV Pink rekao da je Međunarodni komitet Crvenog krsta odredio da, od prvog apela, koji iznosi 200 miliona švajcarskih franaka, 120 ode za pomoć Turskoj a 80 za pomoć Siriji, te da je to razmera u kojoj odlazi i pomoć iz Srbije. 

Inače, ambasador Turske Hami Aksoj je juče izjavio da je ambasada otvorila broj telefona za one koji žele da pomognu i račun u Halk banci,  jer su se ljudi iz Srbije interesovali da pomognu građanima Turske.

 Na sajtu ambasade je broj i računa.

 

Kazao je da se zahvaljuje Vladi Srbije koja je uputila spasioce tamo. Juče je već otvorena knjiga zalosti u ambasadi. a danas će se i predsednik Aleksandar Vučić upisati u knjigu žalosti. 

Broj poginulih u razornom zemljotresu koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju u ovom trenutku je najmanje 15.865, saopštili su zvaničnici, kako prenosi Si-En-En (CNN).

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike