Majčin zagrljaj nije mogao da ga spasi: Mali Robin (8) koji je izgubio život u zemljotresu sahranjen u utorak na pravoslavnom groblju

08.02.2023

21:38

0

Spasioci su mališanovo beživotno telo pronašli pod ruševinama zgrade u Iskenderunu, u naručju majke Seme, koja je povređena i zbrinuta u jednu od bolnica ovog lučkog grada

Majčin zagrljaj nije mogao da ga spasi: Mali Robin (8) koji je izgubio život u zemljotresu sahranjen u utorak na pravoslavnom groblju
Zemljotres u Turskoj - Copyright Tanjug/AP Photo/Ghaith Alsayed)

Strahovit zemljotres koji je pogodio Tursku i Siriju odneo je više od 11.200 života, a među poginulima je i srpski dečak Robin Pejaković (8).

Spasioci su mališanovo beživotno telo pronašli pod ruševinama zgrade u Iskenderunu, u naručju majke Seme, koja je povređena i zbrinuta u jednu od bolnica ovog lučkog grada.

Majka je pokušala da ga kobne noći telom zaštiti od zemljotresa, ali povrede su bile takve da malom Robinu nije bilo spasa.

Oca Igora Pejkovića, koji je rodom iz Kragujevca, bolna vest je zatekla u Meksiku gde radi već nekoliko godina. Odmah se spakovao i krenuo u Tursku gde su mu živeli supruga i dete.

Mašinski inženjer Igor upoznao je u Turskoj profesorku engleskog Semu iz Iskenderuna. Mladi par je neko vreme živeo u Americi gde je 2014. godine rođen Robin.

Poslovne obaveze su ih vratile u Tursku, ali je pre dve godine Igor otišao za Meksiko dok su supruga i dete ostali u Iskenderunu.

Sahranjen na pravoslavnom groblju

Robin Pejković sahranjen je juče na pravoslavnom groblju u Iskenderunu. Opelo je služio grčki sveštenik. Na večni počinak dečaka zauvek usnulog u maminom naručju ispratili su njegovi najbliži, tata Igor i mama Sena.

Vest šokirala najbliže rođake u Srbiji

- Robin je bio izuzetno pametno i lepo dete. Plavokos, vedar, pravi anđeo... Svi smo ranjeni jer je često dolazio u Srbiju. Ponekad sa majkom, a češće sa oba roditelja. Uvek smo se radovali njihovim dolascima i odmorima koje smo zajedno proveli. Bio je sa nama tokom novogodišnjih praznika, pa još nismo ni navikli bez njega, a sada se, eto, zauvek rastadosmo - ispričao je vidno potresen Igorov brat od tetke Saša Joksimović za Novosti.

- Igor je jedva govorio - ovo ga je slomilo - jedva progovara i Saša. - Prosto čovek nema reči da opiše nesreću koja nas je zadesila.

Podsetimo, u razornim zemljotresima koji su pogodili Tursku i Siriju, prema poslednjim zvaničnim podacima poginulo je više od 11.200 ljudi.

Turski zvaničnici naveli su brojku od 8.574 žrtve, dok se u Siriji broj smrtnih slučajeva kreće oko 2.600.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike